Kako posle nevremena…

Kako posle nevremena…

girl-riding-bicycleŠta kada sistem u koji si nevoljno upao počne da te prihvata i poželi ti dobrodošlicu? Kada je hrana i dalje loša ali je prihvatiš, jer nisi jedina, zaboga!. Kada su sestre i dalje iste ali sada ih poznaješ i sada su na tvojoj strani, računaš na njih jer znaš da si u dobrim rukama…

Šta kada shvatiš da si plav od brige zaboravio na najvažniju stvar. Na to da ćeš svakim svojim pravilnim korakom samo pomoći svojoj bebi da dođe spremnija na svet. Da si tu gde jesi sa dobrim razlogom. I da treba da budeš jak.

Prošao je prvi šok… sada toliko težak za sećanje, ostavio je traga i straha ali je i bledeo sve više sa svakim navršenim danom.

Vratio se osećaj spokoja koji je tu bio mesecima unazad. Pravimo novi život! I slavićmo ga svakog dana! Ova leđa to mogu i ova leđa su za to spremna. Njegove ruke su pokazale koliko su samo jake i  spremne da nas pridrže ako počnemo da padamo, a to je stub koji nas drži. On je vetar koji nas nosi i diže…

Situacija u kojoj vas briga zbliži toliko jako da počnete da verujete da vam nikakve daljine ne mogu ništa, da biste preživeli sve što bi moglo da vam stoji na putu i svakim korakom postajali jači…zajedno!

Briga za sopstveno dete je nepojmljiva i neobjašnjiva. Nemoguće je staviti je u reči. Nemoguće je staviti je u bilo kakve okvire…

Onima koji čitaju ovaj tekst proživljavajući takav strah, želim mir i veru. Snagu da preskoče sve što ih saplete. Zdrav razum da razluče šta je dobro za njih. Ljubav i nadu da se obaviju njima i zaštite od svega.

Onima koji se zadrže na nekom od bolničkih šaltera ili na žalost moraju da osete bolnički krevet, želim strpljenje. Neka daju vremena sebi da prevaziđu svoj strah. Neka daju vremena lekarima da završe svoje analize. Sve što vas zanima, pitajte! Ma koliko teško bilo i ma koliko lekari izgledali nedostižno! Iznenadićete se koliko ljudskosti ima iza tih belih mantila. Neka daju vremena sestrama da završe svoj posao, požele im dobro jutro svakog dana i pokažu svoju divnu ljudsku stranu. Dajte i vi njima isto! Olakšaćete im posao ako sarađujete i budete disciplinovani. Neslana ishrana, iako potpuno bezukusna, stvarno je preporučena za vaše dobro. Merenje pritiska u 5 ujutru je s razlogom baš tada. Samo im pružite šansu i budite čovek!

Foto: Nataša Cvetković

Mila vas pozdravlja i ljubi sa odeljenja Humane Reprodukcije iz  Višegradske!6 thoughts on “Kako posle nevremena…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *