Ledena amareto kafa

Ledena amareto kafa

ledena kafa

Leto skoro da je prošlo a mi nikako da se nakanimo sa pravljenjem hladnih kafa. Još u januaru smo pričali kako jedva čekamo leto da stalno pijemo aromatizovane hladne kafe i ništa, evo već skoro dva pretopla meseca.

Preselila sam se iz svoje porodične kuće. Mislim da nikada nisam bila u stresnijoj i emotivnijoj situaciji. Nisam otišla daleko ali opet… trebalo je napustiti svoju šarenu devojačku sobu, spakovati sve neophodne stvari sa polica i zakoračiti u nešto sasvim novo. Marko i ja, sami. Sada, posle celih sedam dana zajedničkog života shvatam da nismo mogli da izaberemo bolji trenutak i da nismo mogli spremniji da započnemo ovu avanturu. Uspela sam da načičkam sve prazne police u kuhinji i da prenesem sve najosnovnije stvari za život: posudice, posudice za pečenje, posudice za slikanje, posudice za sladoled, posudice za grickalice i posudice za samo stajanje na polici. Gde ćeš osnovnije od toga!


Sastojci:

500ml hladnog mleka

2 kašičice nes kafe

2 kašičice žutog šećera

1/2 kašičice kardamoma

2 kašike amareto likera (liker od badema)

nekoliko kocki leda

šejker

kvalitetan kakao prah za posipanje

Priprema:

U šejker staviti šećer, kafu, kardamom, kocke leda i polovinu mleka. Zatvoriti šejker i dobro protresti. Rasporediti kafu u dve čaše pa u šejker dodati drugu polovinu mleka i ponoviti šejkovanje. Rasporediti i preostalu kafu u čaše pa sipati po jednu kašiku likera u svaku i posuti kakao prahom. Služiti odmah!

Prijatno! Vaša Mila!

 

 3 thoughts on “Ledena amareto kafa”

  • Milice, divno. Videla sam na FB i znam kako je kad se prvi put preseliš u nov prostor svoj. Najbolje da napravite useljenje ali ih obavesti šta ti treba unapred da ne dobijete gomilu gluposti. Na Amareto sam bila navučena jer to je jedan od retkih likera koji volim i pijem (na kapi), a aromu badema obožavam i nju sam nabavila a i dobila od drugih. Vidiš,prođe leto i uz klimu nisam ga ni osetila pa ni ledenu kafu nisam spremala.

  • Milice, pa neka je sa srecom, i novi sajt i nova gajba. Nista lepse nego kad se osamostalis… Veliki pozdrav, Ivana

  • Sretno Milice u svom novom stanu! Slažem se s Ivanom, ništa ljepše nego kad se osamostališ, mada je sigurno emotivna stvar kad se napušta roditeljska kuća…. Ledena amaretto kafa je meni omiljena, ali je nikad nisam sama pravila. Bilježim, i uskoro isprobavam 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *