“Melani’s Cupcakes” Radionica – Slatki petak koji ću pamtiti

“Melani’s Cupcakes” Radionica – Slatki petak koji ću pamtiti

Počinjem ovaj tekst krajnje patetično u nadi da ću ga najzad posle 30 dana odugovlačenja i prevrtanja koje kakvih glupavih i pametnih rečenica ipak završiti i uspeti da na pravi način predstavim jednu divnu damu koja mi je ulepšala jedan petak i učinila da u srcu imam još jedan fantastičan trenutak kojeg ću se sećati dugo.  Ima onih dana u kojima nikada ne biste uspeli da uradite nešto fantastično pa sve i da se baš potrudite. To jutro je započelo baš tako. Probudiš se i bukvalno nateraš sebe da budeš raspoložen i nasmejan a nije ti ni do čega. Ipak, baš u takvim danima mogu da se dogode najfantističnije stvari od kojih vam zaklecaju kolena a srce zaigra. Znate ono kada se nekome nepoznatom istinski radujete i kada nestrpljivo iščekujete susret za koji ni sami ne znate kako bi uopšte mogao da izgleda a opet znate i verujete da će biti pun pogodak? Srele smo se davno u nekim od razgovora koje sam vodila sa mojom Milicom. U tim razgovorima bila je ista kao što je sada – bila je Melani. To što sam tada znala o njoj znam i sada. Ništa me kod nje ne buni  – ona je vredna, draga i ima ljubičasti mikser. Ono što treba da znate o ljudima koji imaju ljubičasti mikser jeste da nisu lenji da peku kolače i oko ponoći ako je to ono što je neophodno da ugođaj bude kompletan.


Veče je bilo čarobno, mirisno i bajkovito. 

Tri dame u ponoć jedu kolačiće

Posle napornog dana koji smo sve tri nekako preživele, uspele smo da se nađemo i da na trenutak zaboravimo na sve svoje obaveze, šefove i natekla stopala. Šta ćeš vrednije od toga?

Melani nam je pripremala fantastične cupcakes sa slaninom karamelizovanom u javorovom sirupu. Ja sam ovim cupcake biskvitom oduševljena – baršunast, mirisan i taman lepo prošaran slaninom. A frooooosting…. melem za dušu! 

I znate šta? Super je osećaj da prisustvujete trenucima kreativnosti, strpljenja i posvećenosti – Odličan! A Melani je pravi primer svega toga! 

Degustirali smo i macarons sa lavandom i filom od narandže i meda. Hm… Prvi macarons koje sam probala u životu i to home made! Ostavili su neverovatan utisak na mene, toliko da već sada smišljam kako bh mogla da izvedem da barem jednom nedeljno ispečem jednu turu a da nikome ne dosadim 🙂 

Lavanda mi postaje sve omiljeniji sastojak u poslasticama koje spremam.

A imati ličnog degustatora je prava privilegija 🙂

Moja Milica

Melani je pokrenula i sopstvenu malu proizvodnju slatkiša, tako da već sada njene poslastice možete jesti na raznim lokacijama u Beogradu a uskoro ćete, nadamo se, moći da uživate i u još nekim slatkim projektima. 

Za sada od Melani možete da naručite domaće macarons-e od pravog bademovog brašna, cupcakessa najmaštovitijim frostinzima, najšarenijepoppies ikeksićekakve poželite. 

A sa druge strane možete od Melani da naučite kako i sami da pripremite sve ove delicije na njenim radionicama koje održava u divnom prostoru najlepše kuće na Auto-komandi.
Melani možete kontaktirati telefonom ili mejlom koje ćete pronaći na njenom web-sajtu:                           Melani’s Cupcakes.       

Melani Milenović, 
glavni i odgovorni urednik vaših slatkih snova!  
                                            

Mila!12 thoughts on ““Melani’s Cupcakes” Radionica – Slatki petak koji ću pamtiti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *