{Za magazin JOY} Namaz od crnih maslina i badema

{Za magazin JOY} Namaz od crnih maslina i badema

Namaz-od-maslina,smallDecembar je bio lud. Potpuno otkačen. Još uvek ne mogu da poverujem u sve što se dešavalo tih dana. Jedna od divnih stvari bio je poziv na saradnju sa magazinom JOY. Taj Aleksandrin mejl nikada neću zaboraviti, svaka reč je pucala od uzbuđenja i sreće. Neki ljudi ti prosto ušetaju u život, neprimetno… a ostave tako značajan trag. I, eto… nekoliko dana kasnije ste već mogli da čitate moje recepte u novom redizajniranom januarskom JOY-u

Svakog meseca vam spremam po nekoliko novih recepata na određenu temu. Januarski broj je bio obeležen receptima za doručak u krevetu, a ja sam vam osmslila neke super zalogajčiće kojima možete da dočekate novi dan.

Dok spremam recepte za novi broj,  vi uživajte u ostalim receptima koje možete pronaći u aktuelnom broju 🙂


Sastojci:

100ml maslinovog ulja

1/2 kašičice suvog ruzmarina

1 čen belog luka

100g crnih maslina bez koštice

100g pečenih badema

1/4 kašičice soli

1/4 kašičice bibera

za serviranje: krekeri, čeri paradajz i grčki jogurt

Priprema:

Ulje zagrejte na tiganju pa dodajte beli luk i ruzmarin. Pržite 1-2 minuta da začini puste arome pa dodajte bademe i masline, nastavite sa prženjem 4-5 minuta uz često mešanje. Sklonite sa vatre, posolite i pobiberite pa ubacite u blender. Blendirajte dok ne dobijete masu kakva vam odgovara. Služite na neslanim krekerima sa čeri paradajzom i malo grčkog jogurta.

Prijatno! Vaša Mila!3 thoughts on “{Za magazin JOY} Namaz od crnih maslina i badema”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *