Njoki sa buđavim sirom i parmezanom

Njoki sa buđavim sirom i parmezanom

njoki sa sirom

Sve što vam treba u kišnom danu jeste tanjir tople, aromatične paste. Ovih dana sam posebno raspoložena za uživanje u takvim obrocima. Brzo se spremaju i pružaju vrhunski užitak. Moja omiljena pasta je ona sa svežim paradajzom, a OVDE možete da pogledate celu kolekciju recepata koji su objavljeni na blogu do sada.

Uskoro putujem u Italiju i ne mogu da dočekam sve te ukuse i mirise koji me tamo čekaju.Odlazimo kolima, vozikamo se po severu, svraćamo u Veronu da pozdravimo Juliju, silazimo do Modene po komad parmezana pa se vraćamo nazad na primorje. Nikada se nisam tako radovala nekom putovanju. To će biti najlepši medeni mesac ikada. I najukusniji 🙂

Italija je moja obećana zemlja u gastronomskom smislu. Zaljubljena sam u takvu filozofiju hrane i potpuno opčinjena idejom da mi je tako blizu, pa me posebno ispunjava ideja da ću na njeno tlo kročiti u sopstvenom prevozu, pod ruku sa Markom. Marko i ja smo sada nosioci istog prezimena a ja već dugo osmišljavam tu pločicu za ulazna vrata sa našim zajedničkim prezimenom. Pisaću vam o tome, o pripremama i divnim ljudima koji su mi ulepšali taj dan, o slatkom stolu iz snova i torti krojenoj po mojoj meri.

dunav

Foto ©: Wedding Serbia, Milan Lazić


Sastojci:

1 pakovanje gotovih njoki

70g buđavog sira po želji

40g ribanog parmezana

30g putera

2-3 kašike mleka

1 čen belog luka

grančice svežeg origana

so, biber

Priprema:

Njoke skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Kada su skuvane, ocedite ih i vratite u šerpu u kojoj se se kuvale. Dodajte maslac pa vratite na vatru. Kada se maslac otopio izmrvite buđavi sir i mešajte dok se ne rastopi. Sklonite sa vatre, dodajte mleko i parmezan, dobro promešajte i začinite solju, biberom, belim lukom i grančicama svežeg origana.

njoki sa sirom kolay

Kombinacija da prste poližeš 🙂

Prijatno! Vaša Mila!4 thoughts on “Njoki sa buđavim sirom i parmezanom”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *