4 jednostavne ideje za farbanje jaja

jaje sa cveklom gumice

Donosim vam nekoliko jednostavnih ideja za farbanje Uskršnjih jaja. Osim šaranja jaja prirodnim voskom koje mi je omiljeno, ima mnogo drugih načina koji su jednostavni za rad a daju super rezultate.


Ako vam je stalo da vaša jaja budu potpuno prirodna onda možete koristiti razne namirnice iz kuhinje da biste dobili određene boje. Za oker boju koristila sam kurkumu. Jednostavno sam jaja stavila da se kuvaju i u vodu odmah na početku dodala punu kašiku kurkume. Kuvala sam ih na najjačoj temperaturi dok nisu provrela, onda sam smanjila na srednju jačinu i kuvala još 20 minuta. Nakon kuvanja, izvadila sam ih na ubrus i premazala nauljenom krpom. Svetlije jaje sa donje slike je bilo belo a druga dva su bila tamnija.

jaja-farbana-kurkumom

Probala sam i sa cveklom. Stavila sam jaja da se kuvaju sa naseckanom cveklom i kuvala isto kao ona sa kurkumom. Jaja su bila bela pre kuvanja a nakon kuvanja sa cveklom su dobila bledo žutu boju.

jaje-kuvano-sa-cveklom

Tako kuvano bledo žuto jaje sam obavila gumicom za tegle pa sam na sekundu stavila u ljubičastu boju koju sam rastvorila u činijci sa vrelom vodom. Dole vidite kako je ispalo. Ovo mi je super za kombinovanje više boja. Može i nekoliko puta da se ponavlja sa nekoliko boja, to ću isprobati sigurno.

jaje sa cveklom gumice

jaje isarano gumicom

I poslednje što vam danas donosim jesu bela jaja do pola umočena u boju. Poenta je da jaje bude belo, skuvano i vruće i da se na sekund umoči u boju rastvorenu sa vrućom vodom. Nakrivite jaje, umočite i odmah izvadite na ubrus. Ostavite da se osuši, pa ponovite sa drugom bojom ili istom tako da se preklopi ili slično. Belo zeleno jaje sa donje slike mi je ispalo pre fotkanja pa vidite rezultat ☺jaja-u-dve-boje

Ako vam treba još ideja za šaranje jaja ili predlozi šta da pripremite od klope za Uskršnju trpezu, predstavljam vam ovogodišnje izdanje PDF knjige Uskršnje kolekcije recepata koje smo koleginice blogerke i ja radile u saradnji sa portalom Najbolja Mama Na Svetu, a kao i prošle godine, u svemu tome nas je podržao Doncafe. Sačuvajte PDF na svoj računar ili telefon potpuno besplatno i uživajte u predprazničnim pripremama uz lepu šoljicu kafe i naše recepte ♥

7

Vaša Mila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.