Blondies sa malinama i belom čokoladom

Blondies sa malinama i belom čokoladom želim da isprobam jako dugo. Ovaj kolač se jako jednostavno pravi. Možete ga napraviti i sa drugim voćem, svakako će biti jako ukusno. Važno je da ovaj kolač ne pečete previše da bi unutra ostao sočan. Nakon pečenja će u sredini biti mekan, ali ne brinite jer tako treba. Ostavite kolač da se potpuno ohladi pa ga tek onda secite.


Blondies sa malinama i belom čokoladom

240 g bele čokolade
150 g putera
170 g šećera
1 kašika ekstrakta vanile
4 jaja
250 g brašna
150 g malina
150 g bele čokolade, za posipanje

Priprema:

Puter i čokoladu stavite u šerpicu pa zagrejte na srednjoj jačini da se čokolada i puter sjedine. Sklonite sa vatre pa stavite u činiju. Dodajte šećer i umutite. Dodajte jaja i ekstrakt vanile pa sve umutite da se sjedini. Dodajte brašno pa ponovo sve umutite. Dodajte maline i sjedinite varjačom da maline ostanu cele. Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje (veličina kalupa 20×30 cm). Pecite 35 minuta na 180 stepeni.

Kolač izvadite iz kalupa tek kada se potpuno ohladi. Nakon toga ga možete hladiti i u frižideru, pa tek onda iseći. Poslužite sa kuglom sladoleda ili sa svežim malinama i šećerom u prahu, kako god da vam je draže.

Post je urađen u saradnji sa Kenwood.

Prijtano! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.