Farbanje jaja penom za brijanje

Farbanje jaja penom za brijanje je sjajno! Možete jaja bojiti u gomili različitih boja i izgledaće super! Ovo mi je bila generalna proba za farbanje jaja sa Lenkom, htela sam nešto što će njoj da bude zabavno za bojenje jer znam koliko je smori kada stavimo jaja da se kuvaju u boji i čekamo da se skuvaju pa nema neke akcije.

Ovo je idealno za rad sa decom jer su jaja već prethodno skuvana. Svi znamo koliko je satisfying istiskivanje pene za brijanje, tako da će klinci u ovome sigurno masimalno uživati. Javite mi se sličicom na Instagramu ako isprobate, baš bih volela da vidim šta ste napravili 🙂

Treba vam pena za brijanje, bilo kakva. I potrebne su vam boje za kolače. Po meni, najbolje će odraditi gel boje a mislim da će i tečne boje biti okej, ali ne mogu da tvrdim. Gel boje možete kupiti u svim bolje opremljenim rinfuzima. Uglavnom tamo gde prodaju figurice za kolače, fondane i slično uvek ima i gel boja.

U Smederevu ih možete pronaći u zdravoj hrani kod bioskopa Svetlost i u dve-tri barakice kod ulaza u hitnu u bolnici. Iskoristićete deo za jaja a ostatak sačuvajte za kolače. Mogu dugo da stoje, pa ćete ih sigurno iskoristiti kad tad.

Bela jaja su idealna za ovakvo bojenje. U Smederevu ih kupite u “Bašta M” piljari u Karađorđevoj, ili ih sami izbelite po ovim uputstvima.


Farbanje jaja penom za brijanje

Skuvana bela jaja
Pena za brijanje
Gel boje za kolače

Priprema:

Jaja operite, skuvajte na srednjoj vatri i ohladite. Zatim kalup za mafine ili činijice napunite penom za brijanje. Preko vrhom noža ili čačkalicom stavite gel boje. Koristila sam ljubičastu, plavu, zelenu i žutu.

Postavite jaje na sredinu i ostavite da stoji 10-ak minuta. Zatim, okrenite pa držite još 10-ak minuta. Možete i duže za jače boje, meni se više dopada da budu ovako nežnije.

Nakon toga, jaja dobro isperite da uklonite višak boje i pene za brijanje i to je to. Možete ih nauljiti ako volite sjajna jaja, ali možete ih ostaviti i bez sjaja.

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.