Lemon curd

Lemon curd je jedan od najboljih načina da iskoristite višak limuna, posebno ako je neprskan ili organski. Ranije sam ga već pravila ali po nešto drugačijem receptu. Sećam se da je bio jako ukusan, ali nisam bila 100% zadovoljna gustinom. Bio je malo ređi i to je bilo okej jer sam ga služila kao preliv na kolačima.

Recept koji ću vam ovde napisati daće vam kremu od limuna koja je jako gusta i svilenkasta i koju možete takođe koristiti za razne kolače, museve i kreme. Svi sastojci se stave u jednu šerpu i kuvaju se kratko, uz stalno mešanje. Nikad prostije!


Lemon curd

2 jajeta
140 g šećera (ali možete malo da smanjite)
sok od 2 limuna
50 g putera
sitno rendana korica od jednog limuna

Priprema:

Sve sastojke stavite u šerpu. Izbegavajte emajlirane šerpe jer će u njima skoro pa sigurno krema zagoreti. Stavite na ringlu i uključite na srednju jačinu. Kuvajte uz stalno mešanje nakon što smesa počne da ključa. To je ujedno i okvirna smernica kada će krema početi da se zgušnjava. Jako je važno da tada mešate konstanto, najbolje žicom.

Krema je gotova kada ostane na poleđini kašike. Sklonite sa vatre i sipajte u teglu. Sačekajte da se ohladi, zatvorite teglu i stavite u frižider. U frižideru ova krema može stajati sigurno nedelju dana, ako ne i duže.

lemon curd

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.