Mafini sa borovnicama

blueberry-muffinsOna je sada zaspala. Od spolja dopire buka automobila a sa tv-a ide preglasna muzika…Ipak, kuća je tiha. Možda tiša nego ikada. Mnoga pitanja mi to malo lice postavi svaki put kada me pogleda iako njene usne još uvek ne govore. Kada spava sva pitanja utihnu, sve brige na momenat nestanu… Na trenutak zaboravim da mi je teško da odlučim kako želim da vaspitavam svoje dete i zaboravim kako je strašno kada ona neutešno plače. Tiho je i neobično.Čudno, ali kada ona spava ja se ne odmram. Iako jedva čekam da se uspava uvek nestrpljivo čekam da ponovo otvori oči. Možda će mi reći nešto novo, možda će pitati nešto što do sada nije, možda će me ponovo naučiti nečemu vanvremenskom… Možda mi dati novu inspiraciju i energiju. I uvek, neponovljivo, da deo sebe za moj osmeh.

Nekada je samo gledam kako spava, pratim svaki njen veliki pokret i uzdah. Ponekad dodam i neki preukusni voćni mafin pa je fotkam dok se ne probudi ♥IMG_9224


Sastojci:

200 g brašna

1/2 kašičice soli

2 kašičice praška za pecivo

1 jaje

170 g šećera

80 ml ulja

125 ml mleka

oko 300 g smrznutih ili svežih borovnica

toping: 115 g smeđeg šećera, 55 g putera, 60 g brašna i malo cimeta ili vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 210 stepeni, kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. U odvojenoj posudi umutite jaje sa šećerom, uljem i mlekom. Pomešajte sa suvim sastojcima, tek toliko da se sjedini. Pripremite toping: rastopite puter pa ga pomešajte sa smeđim šećerom, brašnom i vanilom (stavite cimet ako volite) i ostavite sa strane. Kada je rerna već zagrejana umešajte borovnice u testo koje ste pripremili i promešajte tek nekoliko puta da se borovnice rasporede ali da se testo ne oboji poptuno. Rasporedite ravnomerno u kalupe pa preko izmrvite toping. Pecite 20-25 minuta pa izvadite iz rerne. Sačekajte da se poptuno ohlade pre služenja.

IMG_9220

mafini

Recept isproban sa bloga So i Biber, uz minimalne izmene.

Prijatno! Vaša Mila!

3 thoughts on “Mafini sa borovnicama

  1. Prelepo…tako lepo uklopljena priča sa receptom…i…tako slatka bebica…ja oduševljena, volim recepte sa dušom, a ovaj odiše time!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.