MagiMix Cuisine 5200xl – recenzija aparata

E, dragi moji, najzad da vam pokažem mog velikog kuhinjskog pomoćnika MagiMix Cuisine 5200 xl. Obećala sam ovu recenziju još pre nekoliko nedelja, ali moralo je malkice da sačeka, da vam sve pokažem u pravom trenutku. Došao je taj pravi trenutak i mislim da će vas posebno obradovati inoformacija da u saradnji sa Enzita.rs organizujem veliko darivanje u kojem ćete moći da osvojite jedan aparat za sebe. Da, da, dobro ste pročitali! Jedan lepi beli predivni MagiMix za vašu kuhinju 🙂 Ali, dok ne dođemo do toga, da vam prvo pokažem sam aparat i sve njegove prednosti.

MagiMix Cuisine 5200xl – recenzija aparata

MagiMix Cuisine 5200 xl je jedan jako moćan multipraktik. Ali, zaista multipraktik i zaista moćan. Nije jedan od onih aparata koji se tako zove a dobar je u samo jednoj funkciji od mnogih koje su iscrtane na kutiji. Ne. Ovaj aparat ima čitav niz različitih funkcija koje će vam biti zaista korisne, posebno ako želite da uložite novac u jedan aparat koji može da vam zameni nekoliko drugih.

Prvo, kada izvadite ovaj aparat iz kutije, shvatićete ozbiljnost situacije – moćno kućište, tri posude različitih veličina i kutija sa raznovrsnim nastavcima.

Drugo, sve je tako kompaktno spakovano – aparat jeste veliki ali uprkos tome neće zauzeti polovinu kuhinje. Posude stoje jedna u drugoj. Svi nastavci staju u posebnu kutiju koja je tome namenjena i svaki nastavak ima svoje mesto u njoj.

I treće, posebno važno i posebno iznenađujuće jeste to da ova mašina nije bučna. Ne znam, ne mogu da shvatim kako, ali ovo je jedan od najtiših aparata u mojoj kuhinji. Naš nežni džin 🙂

E sada, šta ovaj aparat sve može? Sve. Ali, zaista, sve. Ako želite da iseckate gomiletinu salate – može. Ako želite da rendate na sitnije i krupnije – može. Ako želite da cedite citruse – može. Ako želite da pripremate prhko testo za tart – može. Ako želite da pripremite testo za picu – može. Ako želite da umutite belanca za puslice – može. Ako želite da pripremite humus – može. Ako želite da sitno iseckate sveže meso za ćufte – može. Ako želite da pripremite testo za hleb ili kiflice – može. Ako želite da umutite bilo koju smesu za kolač – može. Pa ne znam, da li da vam nabrajam dalje? Poenta je da ovaj jedan aparat može da vam zameni seckalicu, ručni mikser, stand mikser, štapni mikser i cediljku za citruse. Ako mene pitate – great deal!

Koristila sam ga za razne stvari do sada. Najčešće ga zamolim da mi iseče glavicu kupusa koju onda lepo stavim u kutiju i imam uvek spremnu salatu. Videli ste i na reel-u na Instagramu onaj sjajni recept za jednu od naših omiljenih salata – coleslaw. Mesila sam testo, pravila sam testo za tart koji ću vam pokazati u sledećem postu, pripremala putere od orašastih plodova i slično.

Mnogo mi se dopada što uključim aparat i ne bojim se da li će da rikne. Znate taj osećaj? Hoćeš da napraviš puter od kikirikija, ali sve vreme zagledaš da primetiš prve znake umiranja. E, to ovde nećete doživeti jer ova mašina zaista uliva veliko poverenje.

Snaga motora je 1100 w a motor ima garanciju na fantastičnih 30 godina. U sklopu aparata dolaze tri različite posude zapremina 1200ml, 2600ml i 3600ml. Dobićete dva nastavka različite debljine za rendanje, dva nastavka različite debljine za seckanje, nastavak za mućenje belanaca, nastavak za testa, nastavak za seckanje u maloj posudi, nastavak za seckanje u velikoj posudi, nastavak za ceđenje citrusa, dodatak za pravljenje pirea.

Takođe, uz aparat dobijate i knjigu recepata koja je do duše, na francuskom, ali uz translate aplikacije na telefonima, to vam neće biti ni najmanji problem. Prelistavanjem knjige dobićete bolji uvid u to kada se koji nastavak koristi što će vam pomoći da onda i sami steknete neki osećaj kada koji nastavak treba da postavite u skladu sa tipom jela koje pravite.

MagiMix aparate možete da kupite kod Enzita.rs. Pored Magimixa, kod njih možete pronaći i Hurom sokovnike (sećate da sam vam o njima pisala, sjajni su), Vitamix blendere ali i neke druge brendove. Dobra vest za vas jeste što na kupovinu MagiMix aparata imate popust od 5 % ukoliko iskoristite kod “milinkuvar”.

Druga dobra vest je ta što jedan ovakav aparat poklanjamo, ali za to ćete morati da sačekati današnju objavu na isntagramu. Pa izvol’te tamo u toku dana, da vidite koji su uslovi za učestvovanje u darivanju. A ako imate bilo kakva pitanja vezano za ovaj aparat slobodno kontaktirajte mene ili direktno ljude iz Enzita.rs.

Post je urađen u saradnji sa Enzita.rs.

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.