Pečeno pile iz airfryer-a

Pečeno pile iz airfryer-a

Ako ste makar jednom u životu pokušali da ispečete pile u rerni, onda znate koji je trud potreban da bi svaki komad pileta bio podjednako ukusan nakon pečenja. Ja volim da pečem pile u rerni. Smatram da je to predivan način pripreme i sjajno mi je koliko pažnje treba da uložiš da bi uživao u ukusnom mesu. Iako volim, iako sam potpuno posvećena pripremi hrane i ništa me ne mrzi, desi se da zakažem i da to famozno pečeno pile na kraju ne bude baš tako sjajno kako sam zamišljala. 

Kada je trebalo da odlučim koji ću recept da pripremim kako bih vam predstavila novi tefal Air Fry & Grill XL aparat, prvo mi je na pamet palo da to bude pile, iz dva razloga. Prvo, pokazaću vam da friteze na vruć vazduh ne služe samo za pripremu pomfrita i da mogu da vam budu sjajan zaveznik u mnogim receptima. Drugo, staviću celo celcato pile u air fryer – zar to nije dovoljno samo po sebi. 😀

Pile koje sam pripremila bilo je jedno od najboljih, ako ne i najbolje pečeno pile ikada spremljeno u mojoj kuhinji. Marinada je sjajna, možete je koristiti i za pripremu pileta na klasičan način. 


Pečeno pile iz airfryer-a

Pile od otprilike 1,6 kg

Marinada:
3-4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica senfa
Sok od polovine limuna
½ kašičice mlevenog bibera
Provansalska mešavina začinskog bilja (možete koristiti bilo koju mešavinu začinskog bilja)
1 kašičica soli
1 kašičica slatke paprike

PRIPREMA:

Napravite marinadu tako što ćete pomešati sve sastojke viljupkom. Pile osušite papirnim ubrusom pa bogato premažite marinadom sa svih strana. Preostalu marinadu, ako je bude, stavite u unutrašnjost pileta. Pripremljeno pile stavite u posudu airfriera-a tako da belo meso bude okrenuto na gore. Uključite airfrier na program za pečenje pileta i ostavite ga da radi.

Nakon 30 minuta čućete zvučni signal da je vreme da pile okrenete. Izvadite posudu iz airfrier-a bez isključivanja aparata, pažljivo okrenite pile i vratite posudu u aparat. Pečenje će se nastaviti samo još 30 minuta, dok se ne oglasi zvučni signal za kraj programa. Izvadite pile iz posude za pečenje, prelijte sokovima i ostavite da odmori 10-15 minuta pre nego što počnete sa sečenjem.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.