Poširano voće sa engleskom kremom

Poširano voće je jedan od najlepših načina da na kraju sezone u njemu uživate još malo. Bilo koju voćku koja raste na drvetu možete napraviti na ovaj način. Uz englesku kremu, vanilu i koricu limete dobićete pravi užitak.

Za mene je ovo jedan prefinjeni način da iskoristite voće. Iako breskve volim i u piti i sveže i u džemu, ovo je nekako nežnije od svake druge vrste pripreme voća. Kratko kuvanje i ušuškavanje na oblak baršunaste kreme – ma daj!


Poširano voće sa engleskom kremom

Engleski krem:
100 ml slatke pavlake
100 ml mleka
2 kašike vanilinog šećera
1 kašika ekstrakta vanile
3 žumanceta
50 g šećera

Poširano voće:
300 ml vode
50 g smeđeg ili belog šećera
1 kašika ekstrakta vanile
Nekoliko kriški limete
Voće, po izboru

Priprema:

U šerpu sipajte slatku pavlaku, mleko, ekstrakt vanile i vanilin šećer. Stavite da provri. Za to vreme, umutite žumanca sa šećerom. Kada je mleko provrelo u tankom mlazu ga dodajte umućenim žumancima, sve vreme mešajući žicom. Vratite u šerpu pa na ringlu i kuvajte nekoliko minuta dok se krem ne zgusne, sve vreme mešajući. Sklonite sa vatre i preručite u posudu za serviranje.

U odvojenoj šerpi skuvajte vodu, smeđi šećer, vanilin šećer i kriške limete. Pustite da provri pa dodajte voće koje ste isekli na kriške. Kuvajte 2-3 minuta, da voće blago omekša pa izvadite rupičastom kašikom. Servirajte voće na engleskoj kremi i pospite sa malo preostale tečnosti u kojoj se voće kuvalo. 

Post je urađen u saradnji sa Kenwood.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.