Rozbratna sa čimičuri sosom

Rozbratna sa čimičuri sosom

E, evo nas i sa novim receptom vezanim za prethodni blog post o Tefal Opti Grill+ aparatu. Svaku recenziju aparata prati i jedan post sa receptom koji kreiram koristeći aparat iz recenzije. Za ovaj recept sam se lako odlučila i nisam mnogo razmišljala šta bih nego sam uradila najlogičniju moguću stvar – rozbratna sa čimičuri sosom it is.

Nema nikakve nauke, vrlo je jednostavno. Čimičuri sos je sos od gomile peršuna – baš onakav kakav volim, maslinovog ulja i još nekih dodataka. A rozbratnu ćete pronaći lako. U mesari ćete tražiti malo deblju juneću rozbratnu, oni će vam dati veliki komad mesa koji ćete vi onda istranžirati da dobijete lepši oblik. Ostatke sačuvajte za supu. Ali, čak ni to nije obavezno da uradite. Možete pripremiti i ceo komad rozbratne, ako želite.

Pretpostavljam da većina vas, kao ni ja, nema pristup onim divnim fensi mesarama, pa ne možemo mnogo da se iživljavamo sa nazivima komada stekova i slično. Rozbratna je ono što ćete u svakoj measari zatražiti i svi će vas razumeti šta vam treba. Pogledajte reel da vidite ceo proces pripreme.


Rozbratna sa čimičuri sosom

1 veća juneća rozbratna debljine oko 2,5 cm
So i biber

Čimičuri sos:
Puna šaka sitno seckanog peršuna
1 čen belog luka
So i biber, po ukusu
Maslinovog ulja da se dobro zalije
½ kašičice tucane ili sitno seckane sveže ljute paprike
½ kašičice origana
Sok od polovine limuna

Priprema:

Najbolje je da meso izvadite iz frižidera sat vremena ranije. Tada ćete ga istranžirati (nožem ukloniti viškove) i dobro posoliti i pobiberiti sa obe strane. Ostavite meso na sobnoj temperaturu da stoji do trenutka kada ćete ga spremiti. Uključite gril, odaberite program za crveno meso i zatvorite roštilj. Sačekajte zvučni signal koji će vas obavestiti da je roštilj spreman za korišćenje.

Otvorite roštilj, stavite meso po sredini, poklopite i ostavite da se peče. Sami ćete odrediti koliko dugo želite da pirpemate meso. Svetlosni indikator će vas obaveštavati o tome kada dostigne koju temperaturu. Na primer, kada se čuje zvuni signal i lampica svetli narandžasto, znaćete da je meso medium pečeno. Izvadite meso tada ili ostavite gril da radi dok ne bude well done ako tako želite.

Ispečeno meso izvadite na tanjir i pokrijte aluminijumskom folijom. Ostavite da odmara minimum 10-ak minuta pre sečenja. Ne brinite, neće se ohladiti, ali će sigurno postati još sočnije jer je odmorilo nakon pečenja.  Za to vreme pripremite čimičuri sos tako što ćete izmešati sve sastojke u činiji. Slobodno dodajte još peršuna, ništa nećete pogrešiti. Prelijte čimičuri sos preko mesakoje ste isekli oštrim nožem i poslužite.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.