Štapići sa slaninom od lisnatog testa

Štapići sa slaninom su vam na stolu za 30 minuta. Toliko je bilo potrebno da ih pripremim, sa sve snimanjem videa koji ćete videti u postu. Ne može jednostavnije i nekad nam stvarno treba neki baš ovakav recept. 

Koristila sam slaninu, ali odlično bi se uklopila i pršuta, da znate. Testo slobodno razvucite na tanje, ako želite više štapića koji će pritom biti još hrskaviji. Da ne filozofiram previše, recept je toliko jednostavan da će vam samo gledanje videa biti dovoljno da ga pripremite bez problema. 

Zamislila sam ga kao deo predjela, ali verujem da će vam dobro doći za one brzinske zakukse kada vam neko naleti nenajavljen a hoćete da ga lepo ugostite. Uz neku salaticu, nešto suhomesnato i pivce – savršeno!


Štapići sa slaninom od lisnatog testa

500 g Premia lisnatog testa
Malo brašna
Premia slanina
Nekoliko grančica ruzmarina, Maxi pijaca
Premia džem od višnje, ili neki drugi kiseliji džem

Semenke golice, Natire’s Promise

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje. Testo koje ste prethodno držali na sobnoj temperaturi 20-ak minuta, na pobrašnjenoj radnoj površini rastanjite oklagijom. Isecite na štapiće, pa svaki uvijte u slaninu. Poređajte na pleh. Na svaki štapić stavite po grančicu ruzmarina pa premažite džemom koji ste razredili sa malo vode. Pecite 20-25 minuta u zagrejanoj rerni.

Napomena: Testo rastanjite na malo tanje, da bi vam štapići u sredini bili bolje pečeni.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.