Tefal Easy Fry & Grill XXL – recenzija aparata

Tefal Easy Fry & Grill XXL - recenzija aparata

Mnogo mi je kul koliko sam vam strava aparata pokazala ovim recenzijama u protekloj godini. Nadam se da su vam recenzije koje pišem korisne prilikom odabira aparata i da vam dajem odgovore makar na osnovna pitanja koja vas zanimaju vezano za njih. Ovog puta vam predstavljam Tefal Easy Fry & Grill XXL fritezu na vruć vazduh.


Tefal Easy Fry & Grill XXL – recenzija aparata

Iako smo sličan aparat predstavljali sredinom prošle godine, ovaj ima jednu značajnu razliku u odnosu na njega, a to je veličina. Da. Iako možda na prvu deluje da su istih veličina, u ovom aparatu možete pripremiti celo pile od 1,6 kilograma. Celo pile za jednu porodicu. Zar to nije sjajno? Meni je to ostalo kao apsolutno najjači utisak dok sam testirala ovaj aparat. 

Totalno sam skeptično prišla tome jer nisam znala šta da očekujem, da li će pile stvarno biti dobro pečeno celom veličinom, da li će meso biti suvo, da li će korica biti žilava… Ma, baš sam onako, sa puno nedoumica prišla testiranju te opcije. Na kraju se ispostavilo da je pečeno pile pripremljeno u Tefal Easy Fry & Grill XXL aparatu bilo najbolje pile koje sam ikada spremila. A nije da ne znam da pripremim pile. Reći ću skroz neskromno da inače kidam pripremu pečenog pileta. Eto, recept ćete dobiti u sledećem postu a ovde vam ostavljam slike. Cela filozofija je da se pile na polovini pečenja okrene što će vam aparat sam javiti zvučnom signalizacijom. To je to.

Aparat u sebi ima 8 već predefinisanih programa za pripremu različitih vrsta namirnica. Pomfrit, smrznuti proizvodi, pečeno pile, peciva, meso, riba, povrće i kolači (ako sam ih ja dobro prevela 🙂). Svaki od tih progaram ima svoje vreme trajanja koje je predefinisano a vi uvek možete promeniti temperaturu i vreme trajanja samih programa.

Još jedna značajna stvar jeste da ovo nije samo friteza na vruć vazduh već i gril pa na gril rešetki možete pripremati meso, povrće ili ribu. Takođe, sjajna pogodnost je ta da posudu u kojoj pripremate hranu možete podeliti na dva dela metalnom pregradom i u isto vreme pripremati dve vrste namirnica čiju će pripremu aparat uskladiti i javiti vam kada šta treba da dodate.

Sve je vrlo jednostavno za korišćenje. Posuda za pečenje i dodatni elementi se peru u mašini za sudove.

Ja sam isprobala nekoliko programa. Koristila sam program za pripremu pomfrita s tim što sam koristila sveži krompir koji sam sama sekla. Važno je da krompir dobro operete nakon sečenja a zatim procedite i dobro osušite krpom. Pomfrit je bio dobro pečen, ali za moj ukus mekši. Mislim da to nema veze sa aparatom već sa samim krompirom. Da biste dobili hrskavi pomfrit krompir traži mnogo više dodatne pripreme od seckanja i sušenja krpom. To je generalno pravilo, ne samo u ovom slučaju. Ako koristite kupovni smrznuti pomfrit, mislim da će biti savršen. Posuda je velika i u nju možete staviti čak 1200 g krompira. Aparat će vam javiti zvučnom signalizacijom kada da promešate krompir.

Koristila usklađeni program za pripremu ribe i povrća. Tu sam napravila grešku jer sam u isto vreme stavila i ribu i povrće ali na kraju se ispostavilo da ništa nije falilo i da su i povrće i riba bili savršeno skuvani. Zavisno od toga koju kombinaciju programa pravite, aparat će vam označiti kada treba da ubacite koju namirnicu. Možda brokoli nije baš najsjajnija namirnica za ovakvu pripremu, ali ako ga volite koliko ja ne, onda će vam sigurno biti ukusan 🙂

Na programu za kolače pripremila sam smrznute pogačice. Rascvetale su se u hiljadu pravaca ali su bile savršeno ispečene, stvarno savršeno. Ako vam se ne uključuje rerna a hoćete na brzaka da ih spremite, eto, možete i to.

Opšti utisak je da ako u kući imate 3 do 4 člana, ovaj aparat savršeno završava posao jer velika posuda omogućava pripremu veće količine hrane u odnosu na standardne friteze ovog tipa. Takođe, ako ste na bilo koji način ograničenu za pripremu hrane, da li je to vremenski ili zdravstveno, ovaj aparat je sjajan zaveznik. Onog trenutka kada ste stavili posudu sa namirnicama i uključili aparat, tada je počela priprema vašeg obroka. Nema čekanja da se zagreje rerna i slično. 

Imate moju preporuku a sve dodatne informacije potražite na sajtu Tefal.rs.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.