Trufle sa kafom i cimetom

Sledećih nekoliko meseci dva puta mesečno na ovaj blog sleću recepti u kojima ću koristiti različite kafe iz velike Tempo del caffe kolekcije ukusa. Za prvi post u nizu, napravila sam jedan jednostavan recept za neodoljive trufle sa kafom i cimetom. 

U nekoliko koraka pripreme i sa minimalno isprljanih sudova dobićete jedan ubitačni boost kafe, čokolade i cimeta u zalogajčićima koji će se savršeno uklopiti uz kafu posle ručka ili na tacni sa sitnim kolačima.

Verujte mi, potreban vam je jedan ovakav recept. Potreban vam je za one momente kada hoćete nešto baš, baš posebno, ali nemate tonu vremena na pretek. Potreban vam je i onda kada želite da vam ta popodnevna kafa bude stvarno specijalan užitak. 

Za ove truffle koristila sam Guatemala kapsule. Ova kafa je taman idealno intezivna da ovom desertu daje potreban kick. A kako se lepo prožima sa cimetom – to je tek posebna priča. Celu ponudu Tempo del Caffe kapsula sa odličnim cenama, možete pogledati na njihovom sajtu.


Trufle sa kafom i cimetom

100 g zaslađenog kondenzovanog mleka
100 ml slatke pavlake
2 doze (70ml) Tempo del caffe Guatemala
100 g tamne čokolade
50 g kakao praha
½ kašičice cimeta

Kakao prah, za valjanje trufla

Priprema:

Napravite kafu i prohladite je. U šerpu stavite kondenzovano mleko, slatku pavlaku i ohlađeni espreso. Stavite na ringlu da provri a zatim sklonite sa ringle i dodajte cimet i kakao prah, žicom dobro sjedinite. Dodajte čokoladu izlomljenu na komade i ostavite da tako stoji minut-dva. Zatim, kada se čokolada rastopila, sve dobro izmešajte. Ohladite da se smesa stegne sat-dva.

Kada se smesa stegla i ohladila, kašičicom vadite i stavljajte na tanjir u koji ste stavili kakao prah. Pažljivo okrećite da se truffle sa svih strana oblože kakao prahom, samo pazite da ne pritiskate previše jer je meko. Pripremljene truffle stavite na tanjir pa u frižider da se u potpunosti stegnu, najbolje preko noći.

Post je urađen u saradnji sa Tempo Del Caffe.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.