Čili sa mesom

čili sa mesom

Čili sa mesom nam je bio hit dana! Za mene je poseban hit bilo to što sam ga spremila za sve ukupno 40 minuta a bio je ukrčkan kao da je kuvan satima. A za ostale ukućane tj. jednog jedinog ukućana koji jede ljuto pored mene, hit je bio fenomenalni ukus ovog jela. Mislim, i za mene je, naravno. Ali, čoveče, 40 minuta pripreme! 

U jučerašnjem postu sam vam napisala, nadam se, detaljnu recenziju aparata koji već nekoliko nedelja svakodnevno koristim u kuhinji i koji sam vam mnogo puta pokazala na Instagram storijima. U pitanju je Tefal Turbo Cuisine, multicooker u kojem spremam sve moguće ručkove. 

U njemu sam pripremila i ovo sjajno jelo a snimila sam vam i kratak reel u kojem ćete videti na koji način se ovaj aparat koristi i koliko je zapravo jednostavan za baratanje. Meni je ovo otkriće i stvarno se nadam da sam vam to i prenela na pravi način. Jako dugo sam htela ovakav aparat i sada vidim da sam ga sa punim pravom želela jer stvarno olakšava život. A sledećeg meseca vam na isti način predstavljam nešto novo iz Tefal ponude 🙂

Za čili sa mesom kombinovala sam program prženja koji traje 20 minuta i program krčkanja koji sam podesila na 10 minuta. To je bilo dovoljno da sve bude savršeno skuvano i da tekstura ovog jela bude baš kakva i treba da bude. Ukoliko koristite klasičan način pripreme. Moraćete dosta duže da krčkate na nekoj nižoj temperaturi, da se sve fino sjedini. Sve ostalo ostaje isto.


Čili sa mesom

2 kašike maslinovog ulja
1 glavica ljubičastog luka
2 čena belog luka
1 manja šargarepa
1 manja crvena paprika
400 g mlevene junetine

400 g pasiranog paradajza
2 kašike pirea od paradajza (iz tube)
200 g seckanog paradajza (sveži ili konzerva)
20 g tamne čokolade
50 g džema ( koristila sam čili džem od maline, sa čokoladom)
1 konzerva pasulja (kojeg god)

Začini:
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 kašičica korijandera
½ kašičice kumina
1 kašičica kajen paprike (opciono)
1 kašičica tucane ljute paprike

Za serviranje:
Tortilja, mladi luk, ljuta paprika, peršun, limeta, grčki jogurt

Priprema:

Podesite aparat na “Brzo prženje” pa u lonac stavite ulje, ljubičasti luk, beli luk, šargarepu, papriku i meso. Pržite 20 minuta uz povremeno mešanje. Razbijte meso varjačom odmah čim ga stavite u šerpu. Zatim, dodajte pasirani paradajz, pire od paradajza, sveži paradajz, čokoladu, džem i začine. Zatvorite poklopac,  izaberite program “Krčkanje” i podesite vreme na 10 minuta. Kada je kuvanje završeno, ispustite paru, otvorite poklopac i servirajte čili u tanjire sa tortiljom, grčkim jogurtom i dodacima po želji.

Post je urađen u saradnji sa Tefal.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.