Čokolada sa orasima i suvim voćem

Znate li šta ste najviše puta napisali na Instagram anketi koju sam postavila pre nekoliko dana? Hteli ste nove ali jednostavne sitne kolače i time me mnogo obradovali jer mnooogo uživam u njihovoj pripremi. Za mene je čokolada sa orasima divan način da osvežite standardnu postavku sitnih kolača ali na izuzetno jednostavan način.

Molim vas da koristite lepu čokoladu za ovaj recept. Molim vas, koristite lepu čokoladu jer je ona zaista jedina važna u celom receptu. Šta ćete staviti na nju je najmanje važno jer to mogu biti bademi, lešnici, pistaći, suvo grožđe, suve kajsije…bukvalno – bilo šta! Pekane sam imala igrom slučaja, možete ih slobodno zameniti običnim orasima, bez brige.

Takođe, koristila sam liofilizovano voće (maline i kupine) i znam da njih ne možete naći baš svuda, ali verujem da bolje opremljeni marketi i prodavnice zdrave hrane, imaju i toga u ponudi. A svakako možete iskoristiti i Handful liofilizovano voće koje sam vam prošle godine predstavila, ako se sećate.


Čokolada sa orasima i suvim voćem

200 g kvalitetne tamne čokolade
orasi, bademi, lešnici ili pistaći
suvo voće, po želji
liofilizovano voće, po ukusu

Priprema:

Dve trećine čokolade istopite na tihoj vatri. Preostalu trećinu čokolade dodajte rastopljenoj čokoladi i mešajte dok se ne rastopi. Na papir za pečenje koji ste stavili na ravnu površinu, sipajte po kašiku rastopljene čokolade. Zatim, oblim delom kašike blago rasporedite čokoladu da dobijete krug.

Preko pažljivo poređajte željene dodatke preko rastopljene čokolade i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebacite na hladno da se brže stegne. Zatim odvojite od papira za pečenje i poređajte u kutiju.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.