Crunchy krilca iz airfryer-a

Crunchy krilca iz airfryer-a

Znate da sam vam pre nekoliko dana ovde pisala o onim batacima koje sam spremala  na masti a pre toga marinirala u mlaćenici. E, pošto nam je svima jasno da je naš najveći nerijatelj Gospodin Leto, tu iza ćoška – krajnje je vreme da se uozbiljimo i da iskuliramo prženje u dubokoj masnoći. Zato ćete sada sigurno biti presrećni kada vam kažem da sam vam spremila super sočna i super crunchy krilca iz airfryer-a. I da, i njih sam, kao i batake, marinirala u mlaćenici koja jeste malo teža za nabaviti u Srbiji. Ali, imam rešenje – možete koristiti kefir kao dobru alternativu. 

Air Fryer je car ako u kući pokušavate da uvedete neki zdraviji ritam i super je kul što u njemu možete da spremate zaista svašta interesantno bez imalo ili sa jako malo masnoće. Svi volimo onaj crunchy hrsk kada jedemo nešto što je duboko prženo, zar ne? E, imamo ga i ovde u ovim krilcima, a masnoću videla nisu ni na vidiku. Recenziju za aparat za slike možete da pogledate na ovom linku.


Crunchy krilca iz airfryer-a

1 kg pilećih krilaca
300 g mlaćenice ili kefira
1 kašičica soli
300 g mekog brašna
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
½ kašičice tucane ljute paprike
½ kašičice mešavine začina za gril
Sitno rendana korica jednog limuna
3 jajeta

Priprema:

Krilca stavite u dublju posudu pa prelijte mlaćenicom i posolite. Dobro izmešajte i ostavite da stoji u frižideru minimum 1 sat. Izvadite ih 30-ak minuta pre pečenja. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, začine i koricu limuna a u drugoj posudi razmutite jaja. Krilca vadite iz mlaćenice, ocedite, pa dobro uvaljajte u brašno. Zatim, uvaljajte u jaja pa ponovo u brašno. Ređajte u posudu od airfryer-a u koju ste prethodno stavili rešetku. Ovu količinu krilaca ćete ispeći iz 2 ture.

Podesite aparat na program za piletinu i podesite vreme na 25 minuta. Ubacite krilca i startujte program. Kada su krilca gotova, ostavite ih da odstoje 10-ak minuta a zatim ih servirajte sa limunom i umakom po želji.

Recept je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.