Eton mess – Zbrka u Itonu

Eton mess je jedan od onih ultra jednostavnih kolača koji daju ultra strava ukus, kao Pavlova i njoj slični kolači. Ovo zapravo i jeste Pavlova u čaši. A svi znamo koliko ja volim Pavlovu! Eton mess je jedan klasičan british desert, nastao na Eton koledžu gde se služio na tradicionalnom godišnjem kriket meču. Na početku je to bilo samo voće i slatka pavlaka, a puslica je zapravo dodata nešto kasnije. Često se priprema i od raznog drugog voća, pa slobodno eksperimentišite – sigurno će biti ukusno, tu nema sumnje.

Uživajte u receptu i slobodno pitajte ako imate bilo kakvih nedoumica oko kupovine ovakvog miksera. Često se javite na instagramu da vam preporučim šta da kupite i uvek dobijete isti odgovor – Kenwood me spašava poslednjih 7 godina! Ogromna posuda, tri različita nastavka za razne vrste mešanja i mućenja i 6 brzina. Posebno mi je draga ona najniža, koja mi meša testa za hlebove, kiflice i slično 🙂


Eton mess – Zbrka u Itonu

3 belanceta
150 g šećera
1 kašika gustina
1 kašičica sirćeta

300-400 g svežih jagoda
50 g šećera

250 ml mlečne slatke pavlake
2 kašike vanilinog šećera

Priprema:

Rernu uključote na 110 stepeni i dva pleha obložite papirom za pečenje. Belanca sobne temeprature dobro umutite mikserom pa šećer postepeno dodajte iz dva puta, sve vreme muteći dok ne dobijete šam sjajne teksture. Preručite šam u dresir kesu i istisnite puslice na pleh. Možete ih vaditi i kašikom, nije preterano važno jer ih kasnije svakako lomite. Pecite 1 sat u zagrejanoj rerni. 

Jagode isecite, pomešajte sa šećerom i ostavite sa strane. Slatku pavlaku koju ste prethodno dobro ohladili u frižideru, umutite sa vanilinim šećerom. Možete je zasladiti sa još šećera, ukoliko osećate potrebu. U čaše naizmenično stavljajte slatku pavlaku, jagode i lomljene puslice. Ohladite pre služenja i uživajte!

Post je urađen u saradnji sa Kenwood.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.