Lisnate lepinje sa puterom

Lisnate-lepinje-sa-puterom

Slaba sam na testo… posebno na ono lisnato, domaće i puterasto. Ove lepinje sam isprobala pre nekog vremena i nisam se usudila ponovo da ih napravim jer znam kako bi se ta priča na kraju završila – pekla bih jednu po jednu i jednu po jednu bih probala po malo, samo da čapnem. A onda bih se okrenula i shvatila da više nema ni jedne. U zavisnosti od raspoloženja tog dana, ili bih pala u tešku depresiju što nisam uspela da se iskuliram ili bih bila presrećna što su sada sve te lepinje na sigurnom – u mom stomaku ☺ Poenta vam je jasna – apsolutno preporučujem ovaj recept!

Isprobano sa bloga “Od slatkoga slađe“.


Sastojci:

600 g mekog brašna

350 ml mlake vode

60 g otopljenog putera

1 do 1 i po kašičica soli

+ 100 g putera za premazivanje

Priprema:

Pomešati brašno i so pa dodati puter i vodu i zamesiti glatko testo. Ostaviti ga pokrivenog da odmori pola sata. Podeliti testo na 10 jednakih delova, oblikovati loptice, pokriti ih i ostaviti da odmore 10-ak minuta. Svaku lopticu na blago pobrašnjenoj radnoj površini razviti tanko oklagijom pa premazati puterom. Saviti kao harmoniku pa srolati u krug i ponovo razvaljati na tanko. Pogledati slike pripeme OVDE. Tiganj zagrejati na srednjoj temperaturi, premazati sa malo putera i staviti rastanjeno testo. Proveriti donju stranu – kada lepo porumeni kao na slici onda gornju stranu premazati sa malo putera, okrenuti i pustiti još neki minuta da se i ta strana zapeče. Tiganj premazati pre svake nove lepinje.

Lepinje su odlične da ih jedete solo – to je moj najomiljeniji način ☺ Opet, možete ih koristiti i kao tortilje za razna punjenja a možete ih služiti i uz jela koja su pogodna za umakanje, mislim da bi se tu odlično uklopile!

lisnati-hleb

Prijatno! Vaša Mila!

2 thoughts on “Lisnate lepinje sa puterom

  1. Jao neeee, moram ovo da probam!
    Obožavam baš ta puterasta testa. Osećam da će ovo da bude hit za mene i prognoziram isti scenario sa čapanjem 😀 Zato ću to da pravim kada mi dođu gosti 🙂

    Super je novi izgled bloga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.