Sage Bakery Boss – recenzija aparata

Sage Bakery Boss - recenzija aparata

Evo je! Konačno pišem prvu recenziju ove godine! Sa toliko ponosa i radosti ću ovo uraditi da ne mogu ni da vam dočaram. Sigurno ste već u toku da je ovaj blog najzad dobio svoj radni prostor u kojem ću snimati i praviti sve recepte koje objavljujem na blogu. Nakon mnoooogo mnogo godina razmaštavanja, evo me konačno u toj kuhinji. Kuckam vam ovaj tekst i ne mogu da sakrijem radost. A možda i ne moram?

Osim činjenice da zapravo radim van kuće nakon toliko godina, posebnu radost je donela i jedna sjajna saradnja koja je započela sa onim sjajnim aparataom za pravljenje sladoleda od prošlog leta, ako se sećate? Da, tada se zakuvala i ova priča u kojoj mi je ekipa iz Restart.rs ceo prostor opremila vrhunskim kuhinjskim aparatima. Zato ću vam tokom cele 2024. godine pisati recenzije svega što smo ovde smestili. 

Počinjemo sa sjajnim Sage BEM825BAL Bakery Boss™ samostojećim mikserom.


Sage Bakery Boss – recenzija aparata

Možda će biti trunku nepopularno, ali ovu recenziju moram da započnem ovako. Samostojeće miksere koristim već godinama. Ako ste duže vreme sa mnom znate da je u mojoj kuhinji već godinama Kenwood Kmix samostojeći mikser. I da, zaista sam zadovoljna time kako radi i koliko je svega umutio i zamesio. Ovo mi je automatski i dobra polazna tačka za recenziranje SAGE Bakery Boss miksera zato što su ova dva aparata u nekom okvirno sličnom cenovnom rangu i zato što sam prethodni mikser zaista koristila svakodnevno godinama unazad. 

Odmah ću vam naglasiti da dajem sve od sebe da u ovakvim tekstovima budem što objektivnija, kako biste imali realnu sliku o tome kakav vas aparat očekuje ako se odlučite da ga kupite. Odmah zatim naglašavam – za mesec dana korišćenja SAGE miskera nisam uvidela ni jednu jedinu grešku ili manu osim što se kod staklene posude, prilikom pranja u mašini, skupi malo vode u silikonskom delu koji je na spoljnoj strani dna posude. To je, literally, to.

Sada kada sam pokrila mane aparata, da vas lepo sprovedem kroz sve ono što je kod ovog aparata urađeno sjajno i što mi je u mnogo čemu unapređeno u odnosu na aparat koji sam do sada koristila.

Šta ćete dobiti u kutiji?

SAGE Bakery boss mikser dolazi u pakovanju sa jednom staklenom posudom kapaciteta 4,7 litra, sa jednom posudom od nerđajućeg čelika kapaciteta 3,8 litra, poklopcem za narastanje testa, poklopcem za lakše dodavanje namirnica, nastavkom za testo, dva nastavka za gušće smese, nastavkom za mućenje belanaca i špatulom.

Sam aparat ima nekoliko sjajnih opcija koje zaista olakšavaju korišćenje. Na primer, posuda za mućenje je tokom rada osvetljena. Zatim, na mikseru je ugrađen i tajmer koji meri vreme mućenja a koji možete  podesiti prema svojim potrebama. Ukoliko želite da mutite belanca 8 minuta, podesićete sat na 8 minuta i ostaviti mikser da se sam zaustavi kada vreme istekne.  Zatim, svetlosni indikator kojim su jasno obeleženi i precizno isprogramirani različiti nivoi (brzine) mućenja za različite vrste smese/testa – sjajna stvar.

SAGE Bakery Boss u sebi ima ugrađen senzor kojim prilagođava brzinu/jačinu mućenja. Kada se puter i šećer sjedine, SAGE će automatski prilagoditi brzinu za maksimalni učinak. Ono što sam prmetila na prvo korišćenje jeste da je pokrivenost posude sjajna i neuporedivo bolja u odnosu na moj stari mikser. Gotovo da nisam imala nikakvu potrebu da špatulom gulim testo tokom rada miksera. Nastavci se vrlo jednostavno i krajnje intuitivno postavljaju na glavu miksera, što je još jedan plus!

Kao što sam napomenula, uz aparat ćete dobiti i 4 različita nastavka. Žičani nastavak je logično, za mućenje belanaca, slatke pavlake, šlaga i slično. Odlično radi svoj posao, odmah ću vam reći. Evo ih puslice ispred mene, savršeno umućene 🙂 Slatka pavlaka je bila umućena za manje od jednog minuta. Čini mi se da su sam oblik činije i oblik žičanog nastavka zaslužni za tako dobar rad.

Nastavak za testo za hleb, testo za picu i slične teksture – vrhunski. Oduševljena sam koliko lako formira testo i kako bez trzaja može da muti dugo, čak iako je testo kompaktnije tj. tvrđe. 

Nastavak kojim ćete najčešće mutiti testa za tartove, keks i slična puterasta masnija testa. Opet, savršeno! Savršeno!

I za kraj, sjajni nastavak za testa obložen silikonom tako da uvek pokupi sve sa ivica posude. Ali, sve! Oduševljena sam koliko ovakva mala promena učini čuda jer zaista celo testo bude podjednako ali i brže umućeno! Sa njim ćete najčešće praviti testa za mafine i za kolače tipa kolača sa višnjama i slično.

Sivi poklopac je idealan ako pripremate testo za hleb i ne želite da ga premeštate u još jednu posudu da bi narastalo (ovde zaista i nema potrebe jer je posuda nakon mešenja testa potpuno čista)  – samo stavite poklopac i to je to. Super korisno! Drugi poklopac je štitinik za sipanje koji ćete staviti kada u neko ređe testo, na primer, želite da dodate brašno ili neku drugu namirnicu. Zaštitiće vas od dodatnog loma na kuhinjskoj površini.

Moja konačna ocena je da je ovaj aparat savršen primer kako uz malo dodatne pažnje možete unaprediti jednostavan proizvod. Hej, pa svetlo u činiji! Mislim da sam milion puta koristeći svoj stari mikser pomislila kako mi fali! Staklena činija je dovoljno široka i savršenog oblika da svi sastojci budu perfektno izmešeni i da zaista nema potrebe za čestim spuštanjem sastojaka špatulom sa ivica posude. Dodatna metalna posuda? Pa sjajno! Nekad mi zaista treba manja posuda ili samo dodatna posuda kada pravim museve i kada treba u isto vreme da imam izmućeno više stvari. Nastavak za smese sa silikonom? Oduševljena sam! Toliko dobro radi da ne znam kako sam funkcionisala bez nje već godinama!

Dakle, istina je sledeća – koliko god da sam zaista bila vezana za svoje Kenwood miksere proteklih godina, kada bih sada kupovla mikser verovatno bih između ova dva uređaja pre izabrala SAGE. Staklena posuda je poseban plus za nas koji se bavimo snimanjem hrane. Kolege food blogeri će sigurno razumeti. 🙂

Sage BEM825BAL Bakery Boss™ možete kupiti u Restart Shop-u u Koče Popovića br.4 u Beogradu, ili ga poručiti sa online shopa restart.rs. Cena mu je zaista sjajna s obzirom na sjajne pogodnosti koje ovaj aparat sa sobom donosi – platićete ga 64990,00 dinara.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE 
(preuzete sa sajta restart.rs)

Dizajn:
Metalna baza
Staklena činija kapaciteta 4.7 l
Činija od nerđajućeg čelika 3.8 l

Programi / Funkcije:
12 opcija brzine od mešenja do mućenja
Detektuje kada su testo i maslac umućeni i automatski prilagodjava jačinu da bi održao brzinu
Okretanjem točkića na PAUSE privremeno zaustavite mućenje

Upravljanje:
LED displej tajmera
Točkić za podešavanje brzine

Snaga motora:
750W

Tehničke karakteristike:
Dimenzije aparata: (V x Š x D) 381 x 381 x 279 mm

Priključenje na napon:
Priključna snaga (W): 1200 W

Nadam se da će vam ova recenzija biti korisna pri odabiru miksera!
Vaša Mila

One thought on “Sage Bakery Boss – recenzija aparata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.