Tefal Easy Fry & Grill (Friteza na vruć vazduh) – recenzija aparata

tefal air fry & grill friteza na vruć vazduh

Jao, ljudi, ja sam carica koja obožava prženje u dubokom ulju. Znam, znam da to nije zdravo i stvarno se trudim da to radim što manje ili da pronađem alternativu koja će biti zdrava. Da, rerna je super zamena ali često to ne bude baš onako kako zamišljamo. Znate to? Ma znate sigurno. Ono kad junački stavite komade panirane piletine na pleh bez trunke ulja i čekate 30-40 minuta da se ispeče pa izvadite i realno, očekujete neki vrhunski hrsk kao kada je prženo u ulju, a ono…cvrc. Tefal Easy Fry & Grill (friteza na vruć vazduh) može da bude dobro rešenje.


Tefal Easy Fry & Grill (Friteza na vruć vazduh) – recenzija aparata

Kao što znate, prošlog meseca sam započela saradnju sa Tefalom. Cilj je da jednom mesečno predstavim po jedan aparat iz njihove ponude. Svaki aparat isprobavam nekoliko nedelja, da se upoznam sa njim i da vidim kako zaista radi za različite namirnice, vreme i jačinu pečenja. U martu sam vam predstavila Tefal Turbo Cuisine, koji i dalje radi punom parom kod mene za svako jelo koje se može zamisliti. Tako sam protekle nedelje u svojoj kuhinji gostila fritezu na vruć vazduh Tefal Easy Fry & Grill. 

Ovaj aparat je odličan za pripremu brzih obroka za porodicu od 2 do 3 člana. Pripremala sam razne stvari u njoj i sve je zaista bilo odlično. Vrlo je korisno ako želite da brzinski spremite pomfrit bez ulja, da napravite hrskavo pohovano meso, povrće ili batake i slično. Baš sam tih nekoliko različitih namirnica i isprobala.

Batake sam uvaljala u začine i dodala jednu kašiku maslinovog ulja, tek toliko da se začini lepo zalepe za meso. Ubacila sam ih u AirFry i pekli su se svega 25 minuta. Bili su hrskavi spolja a unutra jako sočni. Zatim, hrskavo pohovano meso sam pripremila na uobičajen način, naređala u posudu i samo uljem u spreju prsnula jednom. Pekli su se 20 minuta. Za pomfrit sam isekla jedan veći krompir, isekla na štapiće pa dobro oprala pod mlazom hladne vode. Osušila čistom krpom, posula sa nešto malo začina i jednom kašikom ulja. Pekli su se 10-12 minuta.

Ražnjiće od povrća sam takođe začinila sa kašikom ulja i začinima i stavila u fritezu. Pekli su se 10 minuta i bili jako sočni i ukusni. Pileće belo meso sam uvila u pancetu i stavila u fritezu. Pekli su se 15-ak minuta. Paniranu smrznutu ribu sam direkt iz zamrzivača stavila u fritezu i pekla 10 minuta bez dodavanja bilo kakve masnoće. Nisam stigla da isprobam i pečenje kolača u ovom apartu, ali kažu da je super čak i za to. 

Cela poenta je da ne prenatrpavate posudu i da na pola pečenja otvorite, protresete ili okrenete, vratite na pečenje i to je to. Vrlo je jednostavno za korišćenje. Imate rotirajuće dugme za temperaturu i rotirajuće dugme za vreme pečenja. U svakom trenutku možete otvoriti posudu da okrenete nimirnice. Samo vratite posudu unutra i pečenje će nastaviti gde je stalo.

Posuda je kompaktna i sadrži samo jednu rupičastu rešetku koja se lako vadi i koja je zaštićena gumenim padovima kao zaštita od grebanja. Vrlo se jednostavno održava. Ni jednom nisam imala potrebu da ribam posudu šta god da sam spremala u njoj. Aparat nije minijaturan ali daleko od toga da je glomazan. Mislim da se lako smesti na bilo koju standardnu kuhinjsku površinu a da ostane prostora i za rad. 

Gde možete kupiti Tefal Easy Fry & Grill fritezu? Dostupna je u Emmezeta, Tehnomanija i Okov radnjama.
Za sve tehničke karakteristike najbolje je da pogledate sajt tefal.rs i tamo se informišete o svemu što vas interesuje vezano za jačinu aparata i slično.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.