Tefal One Pot – Recenzija aprata

Tefal One pot je jako sličan prvom aparatu iz Tefal ponude koji sam recenzirala. Obavezno pročitajte i taj tekst jer se ova dva aparata u mnogo čemu poklapaju Tefal Turbo Cuisine. Tefal One pot mi je zanimljiv iz istih razloga zbog kojih mi je Turbo Cuisine bio sjajan prilikom korišćenja. Izbor programa je jako veliki, vrlo je intuitivan za korišćenje i dovoljno veliki da pripremite zaista veliki ručak za 3-4 osobe.


Tefal One Pot – Recenzija aparata

Tefal One pot je višenamenski aparat za kuvanje. Pored 25 unapred definisanih programa, možete dodatno podešavati vreme, vrstu naminrica koje kuvate kao i jačinu prtiska kod programa koji kuvaju namirnice pod pritiskom. Različiti programi namenjeni su različitim vrstama jela, ali možete ih koristiti i za druge namirnice. Pragram za pirinač, za kašu, za hranu za bebe, pečenje, supe i variva, za prženje, za kuvanje pod pritiskom, kuvanje na pari, dinstanje, sporo kuvanje, podgrevanje i program koji sami podešavate po svojim navikama.  Pored svega ovoga, imate i dodatan program za podgrevanje a program za održavanje toplote se automatski uključuje sam nakon završenog kuvanja. Takođe, odloženi start i podešavanje vremena kuvanja su takođe opcije koje dobro dođu.

Isprobala sam samo nekoliko programa jer sam već na testiranju imala sličan aparat i većina programa je slična. Isprobala sam program za kuvanje pirinča, program za ovsenu kašu i program za supe. Sva tri su naravno, savršeno odradila posao. Takođe, kuvala sam i džem od kajsija koristeći dva različita programa (kuvanje pod pritiskom i prženje) i ispao je fantastično. O tome ćete čitati u receptu. Programe možete i kombinovati. Na primer, na programu za prženje ćete propržiti luk, pa dodati ostale sastojke i na programu za varima skuvati bolonjeze ili nešto slično.

Prednost kuvanja u ovom i sličnim aparatima je upravo u tome što ćete sve spremiti neuporedivo brže, naročito ako imaju funkciju električnog ekspres lonca, što je slučaj sa ovim aparatom.Ovakvi multifunkcionalni aparati za pripremu hrane mogu biti velika pomoć svima kojima posao ne dozvoljava da svakog dana spreme kuvano jelo. Prednost je što uveče možete uključiti aparat da radi a on će nakon kuvanja jelo održavati toplim još 24 sata. Dakle, ručak vam je spreman i čeka vas topao kada se vratite sa posla. Lonac podržava kuvanje za 6 osoba i zaista je tako, jako je veliki. 

Uz lonac dolazi i posuda za kuvanje na pari, merica i kašika kojom možete slobodno baratati po loncu a da se ne orgebe. Poklopac je u sklopu šerpe, pa ne morate da se pitate gde da ga stavite kada otvorite lonac. Vrlo lako se skida i čisti.Ovaj deo mi je na primer bolje urađen nego na Turbo Cuisine loncu. Za mene je makar jednostavnije za korišćenje iako su zaista nijanse u pitanju. Ventili se takođe lako skidaju i peru i poklopac ima zaključavanje i kada je lonac zatvoren i kada ga otvorite – dakle, mora doći u određeni položaj da bi aparat mogao da radi. 

Dugme za ispuštanje pare je na samom vrhu poklopca i isto važi kao i kod Turbo Cuisine-a, držeći ga ispuštate paru i lonac je spreman za otvaranje kada para više ne izlazi. Na zadnjoj strani lonca imate jedno mesto na koje ćete staviti mali plastični rezervoar koji će prikupljati višak tečnosti koji će izaći iz poklopca. Taj deo mi nije mnogo jasan i nisam videla neku veliku prednost jer mi je svakako voda curela iz poklopca nakon otvaranja, ali rezervoar jeste pokupio neku manju količinu vode. 

Sve u svemu jedan jako koristan aparat, sa gomilom razaličitih programa i velikim loncem za 6 osoba. Ja sam svoj aparat prosledila sestri koja ima ćerkicu i svakog dana radi do 17h i uvek je mučilo što nema dovoljno vremena da skuva ono što bi volela. Mislim da i dalje oduševljeno koristi aparat i svašta u njemu sprema. Kaže da joj mnogo olkašava život. Kod mene je situacija malo drugačija. Ja radim od kuće i kuvam hranu svakog dana upravo zbog posla, pa mi ovaj aparat nije neophodan ali ga uvek rado i sa uživanjem koristim. Koliko sam samo supe skuvala dok je bio kod mene. I to za 40 minuta po kuvanju. 

Za sve tehničke detalje posetite sajta Tefal.rs. Uvek pažljivo čitajte uputstva jer su zaista dobro i jasno napisana kod svih Tefal aparata koje sam do sada koristila. 

Gde možete da ga kupite? Trenutno je dostupan u :Tehnomaniji, Okovu, Emmezeti, Dr Technu, Tehnomedii, Shoppsteru, Dijaspora Shopu

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija. 

Vaša Milica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.