Voćni bounty

Voćni bounty mi je pre nekoliko dana samo sinuo u glavi kao najlogičniji mogući recept na svetu! Pokušavala sam da smislim neki jednostavan način na koji bih iskrositila Handful liofilizovanu višnju i ovo je bilo savršeno rešenje. Savršeno.

Ja bounty ne volim baš mnogo. Mislim, kokos je okej, ali nekako je dosadan. Pravila sam ga nekoliko puta i ta domaća varijanta mi je uvek bila super, ali nije mi omiljeni slatkiš, moram da priznam. Zato sam znala da će ove bounty kuglice biti sjajne ako ih iskombinujem sa liofilizovanom višnjom. 

A zapravo je fora što možete iskoristiti bilo koje liofilizovano voće iz njihovog asortimana, da dobijete bounty sa ukusom voća koje najviše volite. Ove kuglice su vam za 15 minuta gotove i u frižideru mogu da stoje nekoliko dana. Umesto mlečne, možete koristiti bilo koju drugu čokoladu koja vam se dopada.


Voćni bounty

150 g kokosa

60 g Handful liofilizovane višnje

370 g zaslađenog kondenzovanog mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

200 g mlečne čokolade

Priprema:

Kokos stavite u činiju. Višnje sameljite u električnoj seckalici tako da dobijete fini prah. Prah višnje odmah dodajte kokosu i izmešajte prstima koliko možete da se ravnomerno rasporedi. Dodajte vanilu i kondenzovano mleko, pa izmešajte kašikom. Ostavite da stoji 10-ak minuta a zatim napravite kuglice jednake veličine.

Poređajte ih na tanjir obložen prozirnom folijom pa stavite u frižider na 10-15 minuta da se stegnu. Za to vreme rastopite čokoladu na srednjoj jačini. Ohlađene kuglice, jednu po jednu, prelivajte rastopljenom čokoladom i ređajte na ravan tanjir obložen prozirnom folijom. Stavite u frižider da se čokolada stegne.

Post je urađen u saradnji sa Handful.

Prijatno! Vaša Mila

3 thoughts on “Voćni bounty

    1. Draga Milena, bilo koje zaslađeno kondenzovano mleko će biti dobro. NoyNoy ili Korovka – to su dva koja ćete najčešće pronaći u marketima. Samo obavezno pogledajte deklaraciju i uzmite ono na kojem piše da je zaslađeno jer ono ima gustinu i slast koja nam je potrebna u kolačima. Postoji i kondenzovano tj. evaporisano mleko koje je u sličnim ambalažama ali je ono bez šećera i tekstura mu je gotovo identična svežem mleku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.