Farbanje jaja u crnom vinu

farbanje jaja u vinu

Dok sam pravila fotografije za ovaj post, bila sam potpuno van sebe od lepote koju mi je priroda tog dana pružila. Počela sam sa fotografijama jaja kao takvih, sa jednom jedinom idejom na pameti a to je da vam pokažem da nešto tako jednostavno kao što je jaje može da izgleda potpuno elegantno i očaravajuće, uz minimalan trud. I da farbanje jaja u crnom vinu može da bude potpuno šik!

Nismo svi za farbanje u svetle pastelne nijanse ili farbanje jaja u lukovini, a posebno nismo svi za strpljivo ukrašavanje jaja prirodnim voskom. Nekada nam boja jednostavno ne leži. Nekada bismo da sve prepustimo drugima jer ništa ne umemo ili nam ništa ne ide. Mislim da je tada najvažnije da gledamo oko sebe i uvidimo koliko je priroda zapravo sama po sebi lepa i koliko joj ne trebaju veštačke boje. Kao ni nama samima.

Ako u jednu lepu posudu stavite nekoliko različitih jaja dobićete savršenu kompoziciju boja i oblika. Ako tome dodate jaja koja ste ofarbali na prirodan način – dobićete savršenstvo. Prepeličja jaja, bela jaja, supermarketska jaja i jaja kuvana u crnom vinu su za mene savršena kombinacija koja će ovog Uskrsa verovatno da krasi moj sto.

Dva ofarbana jajeta koja vidite na slikama su pre kuvanja bila potpuno različita – jedno je bilo belo a drugo tamno. Nakon kuvanja im je nijansa postala ista, pa zato ne brinite koa ćete jaja koristiti za ovaj način farbanja.


Farbanje jaja u crnom vinu

500 ml crnog vina

nekoliko jaja

Priprema:

Jaja stavite u šerpu i prelijte crnim vinom. Stavite šerpu da provri na srednjoj jačini a zatim smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri 15-ak minuta. Nakon toga jaja izvadite i ostavite da se hlade. Možete ih premazati uljem da ih zasijate a kažu i to da ukoliko jaja nakon kuvanja ostavite u vinu  da stoje preko noći, sutradan ćete ih zateći optočene sitnim kristalima po sebi i tako dobiti još lepši izgled.

farbanje jaja u vinu

prirodna jaja

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.