Orada sa povrćem iz friteze na vruć vazduh

orada sa povrćem iz friteze na vruc vazduh

Jedva sam dočekala da probam ovu ribu! Danima stoji na spisku za isprobavanje i moram da priznam da sam bila jako nestrpljiva da vidim kako će ispasti. Nisam ništa mnogo drugačije radila nego što inače radim sa ribom, ali ova divna orada sa povrćem iz friteze na vruć vazduh je bila jedared, ali baš!

Kako to obično radim: uključim rernu, čekam 10-15 minuta da se zagreje, za to vreme ribu stavim na pleh sa papirom za pečenje, posolim je i prelijem sa malo maslinovog ulja, stavljam je u rernu i pečem 40 minuta. Nakon pečenja čekam 10-ak minuta da se prohladi. Uvek je super, zaista i retko, zaista retko ne budem zadovoljna ribom iz rerne.

Ali, htela sam da vidim šta ću dobiti ovakvim načinom pipreme, da li vredi. I da, baš vredi. Prednosti: riba je gotova za neuporedivo kraće vreme, savršeno je pečena (to za mene znači da je sočna, da se lako odvaja od kostiju i da se flekice mesa lako razdvajaju) i kuća nije zagrejana na 800 stepeni od uključene rerne (to me leti baš jako smara).

Mana: u posudi ovog XXL aparata možete napraviti dve, eventualno tri manje orade, pa u tom smislu nije idealno rešenje za velika okupljanja ili za više članova porodice. Ali, neka manje široka riba bi lako mogla da se naređa ako joj skratite rep. Napisala sam vam recenziju pre nekoliko meseci i u ovoj friztezi ispekla celo pile koje je takođe bilo fenomenalno. Tako da se vratite na te postove da pročitate nešto više o tome kako ovaj aparat radi. Za mene je ovo sjajan aparat, posebno ako vodite računa o ishrani i svom dragocenom vremenu.


Orada sa povrćem iz friteze na vruć vazduh

2 orade
Malo himalajske soli
Malo maslinovog ulja

Povrće:
Tikvica
Paprika
Šampinjoni
Plavi patlidžan
Začin po želji
Malo maslinovog ulja

Priprema:

Oradu stavite na rešetku posude, zatim prelijte maslinovim uljem i posolite. Ukoliko volite, slobodno dodajte kriške limuna, beli luk ili sveže začinsko bilje. Ubacite posudu u aparat pa uključite program za ribu. Kada se program završi, proverite ribu pa uključite GRILL program koji traje 15 minuta. Nakon 5 minuta sklonite ribu a na rešetku poređajte sečeno povrće koje ste začinili po ukusu. Stavite posudu u aparat i nastavite sa GRILL programom. Slobodno otvorite posudu dok traje program da proverite kako vam se čini povrće. 10 minuta će biti dovoljno. Nakon toga, povrće preručite u činiju i prelijte sa malo maslinovog ulja. Poslužite.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.