Overnight oats

Ovsenu kašu obožavam i jako dugo mi je to bio jedini pravi doručak. Dok mi u jednom trenutku nije dosadilo. To je bilo baš davno. Od tada sam se pripremi doručka posvećivala jednako kao i ručku ali uvek sam tražila više od tog ukusa na koji sam navikla. Često su nam na meniju bila jaja. Omlet ili na oko, tome nema ravnog zaista. Ali, i to brate mili, dosadi posle pojedenih 100 domaćih jaja za redom. Onda sam pravil šejkove… znate ono: banana, mleko i razni dodaci. I to je super. Ali i to je dosadilo ☺ Eeee, onda smo se baš skoncentrisali na zdravu ishranu pa smo se setili da postoji još mnogo namirnica koje nismo u svojoj kuhinji dovoljno izguštali. Kao npr. chia semenke. I evo nas sada ponovo kod ovsene kaše. Ali, mnogo dobre ovsene kaše! 

Imam tri stvari da vam kažem: potpuno zdravo, 10 minuta vremena, ready-to go doručak. Dodala bih i to da je veoma hranljiv! Dobro, četiri stvari!


Sastojci:

1/2 banane

4 kašike ovsenih pahuljica

1 kašika čia semenki (opciono)

1 kašika kakao praha

1 kašika mlevenih badema

cimet po želji

mleko

Priprema:

U teglu zapremine oko 200 ml stavite ovsene pahuljice, čia semenke, kakao, badem i cimet. Sve dobro izmešajte. Dodajte bananu i sve sjedinite mešajući. Zatim, nalijte mleko do vrha i sve ponovo dobro izmešajte da se smesa ujednači. Zatvorite teglu i stavite u frižider da prenoći. Ujutru imate spreman doručak koji možete lako da strpate u torbu ako žurite na posao ili na možete miru doručkovati kod kuće uz kafu i omiljene novine. Za serviranje dodajte voće po želji. Kombinaciju možete i sami kreirati dodavanjem suvog voća koje volite, mlevenog lana ili drugih semenki, koštunjavog voća ili druge vrste mleka.

Prijatno! Vaša Mila

4 thoughts on “Overnight oats

  1. Degustirala sam danas ovu kašu. Za moj ukus je malo više gorka (mislim da je od kakao praha) pa sam dodala malo sušene papaje i manga. Odlično za posle trčanja. Sutra ću isprobati i ove energetske štanglice. U fazi sam adaptacije na koliko toliko zdraviji način ishrane.

    1. Podržavam u potpunosti 🙂 Znam koliko to može da bud eteško zato sam i sama pripremala sve ove recepte da sebi olakšam. Energetske pločice su meni baš super i stvarno mi po nedelju dana stoje u frižideru, uzimam ih za doručak ili neku užinu i baš su zasitne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.