Grilovane špargle

Grilovane špargle

Ovom povrću sam šansu dala sigurno 10 puta. Tek nakon ovog spremanja na grilu mogu reći da mi je drago i da ću ga spremati ponovo. Čoveče, nit’ skuplje nit’ bezukusnije ☺ Šalim se, naravno. Ovo je bilo preukusno i mnogo mi se dopalo da spremim na grilu nešto tako kul. Poslužila sam je uz ribu sa grila i začinila na najejednostavniji način. I da, nekad je jednostavno zaista najbolja opcija! 


Grilovane špargle

300 g špargli

soli i bibera po ukusu

malo maslinovog ulja

malo parmezana za preko

Priprema:

Gril vam je već spreman i meso ili riba se peku, pa vi za to vreme pripremite šparglu tako da bude spremna za roštilj pred sam kraj. Prvo je operite a zatim skinite koren. To je najbolje uraditi tako što ćete u jednoj ruci držati zeleni deo a u drugoj koren i saviti tako da špargla pukne – ne brinite, nećete baciti ništa što ne treba. Kada ovako lomite koren, špargla će pući baš tamo gde je potrebno. Koren bacite a ostatak ostavite sa strane.

Stavite vodu sa kašičicom soli na ringlu i pustite da provri. Dodajte špargle i kuvajte 4-5 minuta, da omekšaju. Nemojte ih kuvati do besvesti (zapravo, nemojte ništa kuvati do besvesti☺). Procedite i stavite na tanjir. Prelijte sa malo maslinovog ulja i pobiberite. Stavite na gril i pecite sve ukupno 6-7 minuta sa okretanjem. One koje su tanje izvadite ranije a deblje ostavite minut-dva duže. Sklonite sa vatre i servirajte sa rendanim parmezanom. Nama je ovo bio super prilog uz ribu ali bilo bi odlično i uz bilo koje meso.

Grilovane špargle

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.