Kolač sa višnjama

kolač sa višnjama
Ovo je nesumnjivo svačiji omiljeni kolač iz detinjstva. Mene uvek podseti na maminu prastaru svesku sa receptima u kojoj sam taj recept prepoznavala po kapljicama od višanja. Sada se ovaj kolač ređe sprema, ali mu se uvek iznova obradujem. Sasvim običan ali neodoljivog ukusa.


Sastojci:

*šolja 200ml

4 jaja

4 šoljice za kafu šećera

2 šoljice za kafu ulja

1 šoljica za kafu mleka

1 prašak za pecivo

4 šoljice za kafu brašna

količinu višanja odredite sami

Priprema:

Umutiti jaja pa redom dodavati i ostale sastojke. Izliti smesu u nauljen i pobrašnjen pleh. Možete da stavite i papir a pečenje, naravno, ali specijalni ukus pečenog brašna na korici kolača je nezamenjiv 🙂 Ravnomerno pospite odozgo višnjama i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite dok lepo ne porumeni i naraste.

Prijatno! Vaša Mila!

11 thoughts on “Kolač sa višnjama

  1. Jednostavan ali vrlo ukusan. Volim ovakve kolače, koji podsječaju na nešto: bilo to jedenje ovog kolača uz ispijanje toplog čaja ili kad vas miris već pri pećenju vrati u djetinjstvo. 🙂

  2. Bas me vraća u detinjstvo. Ovo je bio prvi kolač koji me je mama pustila samostalno da napravim. Sećam se koliko sam bila ponosna jer sam do tada bila samo šegrt koji je samo mutio. 🙂 Prelepa prezentacija kolača. Ovaj tanki sloj prah sećera ga cini nekako prefinjenjim. Bas bas prelepo!

  3. Lagani i sočni biskvit s voćem oduvijek mi je bio najdraži, pogotovo u toplije doba godine. S višnjama mi se posebno sviđa! Fotke su prekrasne, baš fino dočaravaju jednostavnost i nježnost kolača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.