4 ideje kako da iskoristite kuvana jaja za decu

ideje-za-decu-jaja

Ako još uvek imate preostalih jaja od Uskrsa (ja imam ☺), onda će vam super doći i ovaj post u kojem ćete videti 4 skroz jednostavne ideje kako da zabavite sebe i svoje klince. Moje dete je još uvek malo ali priznajem da sam se ja super zabavila pravljenjem svega ovoga pa verujem da ćete i vi.


PILENCE OD JAJA

skuvano jaje oljuštite pa zatim jedan uži kraj pri vrhu unakrsno zasecajte vrhom noža da dobijete presek kao na slici. Pažljivo odvojite dva dela belanceta pa izvadite žumance. Žumance pomešajte sa malo krem sira pa stavite u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom. Istisnite u veći deo belanceta tako da viri iznad površine, poklopite manjim delom belanceta pa od dva zrna bibera napravite oči a od jednog trouglića šargarepe nos.

pilence-od-jaja

CVET OD JAJA NA SENDVIČU

Veliki tost hleb premažite dobrim slojem krem sira. Jaje isecite na kolutove pa zvadite žumance. Kolutove belanceta poređajte na hleb tako da formirate cvet. Žumance pomešajte sa jednom kašikom pavlake i malo rendane šunke pa smesu dresir kesom istisnite na kolutove belanaca. Ukrasite tankim listićima crvene paprke i mladim listićima zelene salate a a na sredinu stavite polovinu čeri paradajza.

sendvic-od-kuvanih-jaja

PETAO OD JAJA

Skuvano jaje zasecite pri vrhu. Od koluta šargarepe formirajte polu krug pa sitnim zasecanjem vrhom noža formirajte krestu. Uglavite je u zasečeno belance a oči napravite od zrna bibera koja ćete uglaviti u belance blagim pritiskom. Takođe, kljun napravite od malog trouglića šagarepe. Ako je potrebno, zasecite belance vrhom noža.

petao-od-kuvanog-jajeta

BRODIĆI OD KUVANIH JAJA

Jaje presecite uzduž na polovine pa izvadite žumance. Pomešajte ga sam nešto pavlake ili krem sira, dodajte sitno seckanu crvenu papriku i malo peršuna pa tu smesu istisnite u belanca. Napravite trougao od paprike ili šargarpe i zabodite ga u istisnuto žumance kao jedro.

brodici-od-kuvanih-jaja

Rađeno za PDF knjigu “Velika uskršnja kolekcija recepata” – sve napravio portal NajboljaMamaNaSvetu.com, recepte radile Ja u Kuhinji…, Prstohvat soli, Moje Grne – Recepti za dušu i Palachinka, a sve podržao Doncafe – Ljubitelji kafe.

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.