Čvorići sa pekan pastom

Koliko je samo ovo pecivo nežno i mirisno možda možete i sami da predpostavite, ovako na pogled. Puterasto je i meko a prožeto je divnim ukusom paste od pekan oraha. Tako vam je to. Ovi čvorići sa pekan pastom su vam u najmanju ruku, neodoljivi. Odavno nisam napravila nešto što mi je ovoliko bilo po meri, moram da priznam. Volim slatka peciva i retko se desi da sa njima omanem, ali ovo je bilo posebno lepo.

Mnogo volim pekan pastu! Fenomenalnog je ukusa i teksture. Može da se koristi u raznim poslasticama. Možete je dodati ganaš kremovima, filovima, pecivima ili je koristiti kao namaz ili preliv. Ova pasta je napravljena od pekan oraha i šećera. Ali, najbolja stvar – nije preslatka. Prvo ćete osetiti onu divnu gorčinu pekan oraha pa tek onda slast. Možete je kupiti kod Chef Boutique, kao i mnoge druge sjajne proizvode za poslastičarstvo.


Čvorići sa pekan pastom

Testo:
450-500g mekog brašna
140ml toplo mleka
1 kesica suvog kvasca
30g šećera
1 burbon vanilin šećer
80g putera sobne temperature
2 jaja

Fil:
200 g Eurovanille pekan paste
100 g seckanih pekan ili običnih oraha
50 g zaslađenog kondenzovanog mleka
50 g smeđeg šećera

Dodatno:
listići badema ili seckani orasi
razmućeno jaje, za premazivanje
krupni šećer, opciono

Priprema:

Zagrejte mleko, pa dodajte kvasac i šećer. Promešajte i ostavite da tako stoji 5 minuta. Zatim, u činiju sipajte nadošli kvasac, jaja, rastopljen puter i vanilin šećer. Izmešajte pa dodajte brašno i zamesite meko testo koje se ne lepi za podlogu. Po potrebi dodajte još brašna. Formirajte loptu, pa stavite u čistu posudu i pokrijte prizirnom folijom. Neka odmori na sobnoj temperaturi 40-ak minuta.

Uključite rernu na 180 stepeni. Napravite fil tako što ćete pomešati pekan pastu i kondenzovano mleko. Testo premesite i na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastnjite na pravougaonik veličine 50x40cm. Na polovinu testa razmažite pripremljen fil. Pospite šećer i seckane orahe. Preklopite pravougaonik po dužini i pritisnite dlanovima da se testo sjedini.

Isecite na 8 pravougaonika. Svaki isecite po dužini na dva jednaka dela, pa ih iupletite kao kiku. Zatim, tako isprepletano testo uvijte u čvorić pa stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom pa pospite listićima badema i krupnim šećerom. Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon pečenja prelijte sa još malo pekan paste.

Post je urađen u saradnji sa Chef Boutique.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.