Čokoladne energetske bombice

Čokoladne energetske bombice

Čokoladne energetske bombice ili ti u narodu bolje poznate kao “one zdrave kuglice”. Pa onda to budu one-zdrave-kuglice ma šta ti stavio u njih i koju kombinaciju napravio. Ne znam da li sam jednom u svojoj kulinarskoj istoriji ponovila istu kombinaciju za njih. Tako da su vam ovo kuglice koje možete prilagoditi prema sebi. Ja ne volim da su previše slatke pa mi nije obavezno da stavljam neki zaslađivač u vidu meda, javorovog sirupa ili slično. 

Ali, ovog puta sam isprobala novi Dr.Oetker Vanilin Sweet zero, ne da bih nešto specijalno zasladila, već da bih dobila na dodatnom ukusu i mirisu. Ovo je aromatizovani eritriol i može vam super doći ako ga i inače koristite u svojim receptima.

Kuglice možete napraviti od bilo kojeg koštunjavog voća, bilo kojeg orašastog putera, bilo kojih pahuljica i bilo kojeg suvog voća. Bukvalno, šta god vam padne na pamet. Vodu uvek dodajte na kraju jer neke namirnice traže više vode, neke manje, pa je polako dozirajte, da ne preterate.


Čokoladne energetske bombice

100 g mlevenih badema
100 g ovsenih pahuljica
100 g kikiriki putera
50 g seckanih suvih šljiva
50 g Dr.Oetker kakao praha
100-150 ml vode
3 Dr.Oetker Vanilin sweet zero

100 g tamne čokolade ili Dr.Oetker kakao prah

Priprema:

Sve sastojke osim vode stavite u blender i dobro izmiksajte. Postepeno dodajte vodu dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možda nećete utrošiti celu količinu. Čistim dlanovima formirajte kuglice i poređajte na čist tanjir tako da se ne dodiruju. Stavite u frižider na 15-ak minuta. Za to vreme čokoladu istopite na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje. Prohladite čokoladu pa zatim hladne kuglice uvaljajte u rastopljenu čokoladu i stavljajte na papir za pečenje ili prozirnu foliju. Ukoliko želite, deo kuglica možete uvaljati samo u kakao prah. Biće podjednako ukusne i lepe.

Post je urađen u saradnji sa Dr.Oetker Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.