Čokoleško kuglice

Čokoleško kuglice su kuglice sa lešnikom, urmama i čokoladom – to je ujedno i ceo sastav ovog divnog zalogaja. Ali, nisu to samo urme. Ovde sam zapravo koristila jedan potpuno drugačiji zdravi namaz koji se pravi od sirupa urme, kakao praha i lešnika. Carica koja stoji iza Sweet&Fit namaza je sa ovim svojim proizvodima prešla igricu!

Ona je napravila Čokoleško i Čokoriki. Pogađate, jedan namaz je sa dodatkom lešnika a drugi sa dodatkom kikirikija. Meni se jako dopada prvenstveno ukus i jedno i drugog a zatim i potpuno maziva tekstura koja mi je pored ukusa, presudna za kvalitet ovakvih namaza.

Još jedna stvar, ovo su potpuno čisti namazi bez dodatih aditiva, konzervanasa i boja. Samo sirup urme, kakao i lešnik/kikirki. Ukus je nešto potpuno posebno. Ni malo ne liči na namaze ovog tipa koje sam do sada probala. Valjda je ta urma zaista čarobna iako sam u svaži sa njom već neko vreme.

Ovo je savršena stvar ako vodite računa o ishrani ili ako klinci baš vole slatko a ne biste baš da im dajete sve i svašta. Nema razloga da sledeći puta na palačinke ne namažete Čokoleška. Zaista je odličan!

Moj cilj je bio da osmislim jedan recept za svak proizvod koji mi stigne u okviru podrške malim proizvođačima. Ovde sam imala mali problem, jer nisam htela da narušavam kvalitet ovog specifičnog proizvoda, pa sam rešila da ga uz dodatak samo dva sastojka pretvorim u nešto jako ukusno ali jednostavno.

Mleveni pečeni lešnici i tamna čokolada su namaz sa lešnikom kompletirale i od njega sam napravila ove divne zdrave kuglice koje su danima stajale u frižideru a da nisu mrdnule, postajale su samo sve bolje i bolje. Lenka je bila oduševljena ukusom, a i nas dvoje, pravo da vam kažem.

Divna Bečejka, Velislava, napravila je ove namaze kada je shvatila da joj je odluka da se hrani zdravo promenila život. Rešila je da nam ponudi ono što je i njoj samoj falilo na putu ka zdravijoj ishrani – slatkiš koji je zdrav, koji ne sadrži beli šećer, rafinisana ulja i ostale nepotrepštine. I zaista je napravila sjajan proizvod!

Za više informacija posetite njen sajt, Instagram ili Facebook stranicu. Često ćete je sresti na marketima i u prodavnicama specijalizovanim za zdravu hranu i domaće proizvode. Čokoleška i Čokorikija možete naručiti i direktno od nje. To važi za sve proizvode koje vam na ovom blogu predstavljam, ne znam da li sam do sada to naglasila.

Sajt: www.sweetnfit.rs
Instagram: Sweet & Fit


Čokoleško kuglice

1 teglica Čokoleško namaza
200 g pečenih i samlevenih lešnika
150 g tamne čokolade sa minimum 70% kakao delova

Priprema:

Čokoleško namaz pomešajte sa mlevenim lešnikom, pa formirajte kuglice veličine oraha. Naređajte ih na ravan tanjir ili poslužavnik i stavite u frižider da se potpuno ohlade. Za to vreme, čokoladu isecite nakockice, stavite u šerpicu i na tihoj vatri rastopite uz mešanje.

Hladne kuglice prelivajte čokoladom pa ređajte na radnu površinu prekrivenu folijom, da biste ih lakše odlepili i sklonili kada se stegnu. Kada ste sve kuglice prelili čokoladom, sada vrhom viljuške uzmite preostalu rastopljenu čokoladu i prelivajte preko kuglica u tankom mlazu, da napravite šaru. Pospite lešnikom, po želji.

Kuglice možete držati nekoliko dana u frižideru. Na sobnoj temperaturi će omekšati, pa je najbolje da ih izvadite momenat pred serviranje da bi efekat bio potpuno.

Post je bez nadoknade urađen u saradnji sa Sweet & Fit.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.