Domaći ledeni čaj

domaci-ledeni-caj

Ovih dana sam inspirisana na onaj pravi, najmirisniji način… I koristim tu inspiraciju da uradim sve ono što mi je proteklih meseci nedostajalo. Da eksperimentišem, isprobavam, pakujem, njuškam i kušam… I znate šta? Imam punu škrinju predivnih čajeva, neki su prešli i preko oekana da stignu do mene. Ali, nikad nisam uspela da u njima ljudski uživam. Sve mislim treba mi baš poseban povod. I trebao mi je zaista, jer svi ti čajevi nisu oni koje možeš olako da samo ostaviš da se hlade pa da dođeš kasnije i popiješ ih. Njima je potrebna pažnja da bi ti pružili najbolju verziju sebe. I tako divno mirišu!

Jasmin mi je verovatno jedan od omiljenijih. Donela sam ga iz Nemačke pre neku godinu, iz verovatno najmirisnije prodavnice čajeva za koju sam u tom trenutku znala. Čuvam ga kao zlato. Koristim ga samo kada sam u specijalnom raspoloženju. I nudim samo najdražim ljudima. To je zapravo zeleni čaj aromatizovan cvetom jasmina. Nekoliko listova je zaista dovoljno da cela kuća zamiriše. A ukus je neobjašnjiv rečima. Kao da ste uzeli gutljaj najlepšeg proleća u roze cvatu.

Iskoristite bilo koji čaj, dodajte bilo šta i sigurno ćete uživate. Ovo je moja kombinacija, aktuelna protekla dva dana. Sutra ću već smisliti nešto novo.


Sastojci:

1 kašika listova zelenog čaja sa jasminom ili čaja koji vi želite

2-3 koluta limuna

nekoliko listića mente

2 kašike smeđeg šećera

1 kašika ekstrakta vanile

komadić svežeg đumbira

1 litar provrele vode

Priprema:

U bokal sipajte šećer i vanilu pa dodajte kolutove limuna, đumbir i mentu. Čaj stavite u kesicu za čaj (možete kupiti pakovanje manjih ili većih kesica u DM-u, super su korisne i ima ih po 100kom u pakovanju, a olakšate sebi i ne cedite čaj na cediljku), zavežite na vrhu i ubacite u bokal. Prelijte provrelom vodom, promešajte i ostavite da se ohladi. Nakon toga, stavite u frižider da se potpuno ohladi. Služite uz neki kolut limuna i neku kocku leda. Nema boljeg osveženja, verujte mi na reč ☺

ice-tea-domaci

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.