Juneći gulaš iz Turbo Cuisine lonca

Juneći gulaš iz Turbo Cuisine lonca

Koliko volim ovakva jela! Ništa ne teši kao tanjir toplog jela na kašiku. Juneći gulaš iz turbo cuisine lonca je zadovoljio sve moje kriterijume, osim jednog malog koji sam svojom greškom previdela. Zaboravila sam na činjenicu da koliko vode sipaš u ovaj lonac, toliko ćeš je nakon kuvanja i zateći. Pa je moj gulaš trunku ređi nego što ga zamišljam. 

Ali, znate šta? Ni jednog trenutka mi nije smetalo jer je ukus bio fantastičan, meso je bilo savršeno meko i vino se sjajno provuklo kroz svaki zalogaj…. Ovo više govorim zbog vas, kako biste znali da i na to treba da obratite pažnju. Ovo je, na primer, sjajno za kuvanej supe. Ali, kod jela kao što su pasulj, grašak, gulaš – sve ono što volimo i očekujemo da bude gušće treba da procenite i stavite baš onoliko vode koliko je potrebno da biste dobili teksturu koja vam odgovara.

Recenziju za ovaj aparat pogledajte na ovom linku. Znam da je nekoliko vas već nabavilo ovaj sjajni lonac, ali ako zafali neka informacija, eto tu možete pogledati. Neka od jela koja sam u njemu pripremala su supa, sarma, sos za pastu, čili sa mesom… Mogućnosti su bezbrojne.


Juneći gulaš iz Turbo Cuisine lonca

1 kašika masti
700 g junećeg mesa od vrata ili plećke
3 kašike brašna

1 kašika masti
2 glavice crnog luka
1 veća šargarepa
2 čena belog luka
2 lista lovora
½ kašičice bibera
1,5 kašičica soli
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica ljute tucane paprike
1 kašika pirea od paradajza
100 ml suvog crnog vina
150 ml paradajz pasate
Voda, da popuni lonac najviše do crtice koja označava 2 litra

Peršun i skuvana testenina za serviranje

Priprema:

Podesite aparat na program za brzo prženje i ostavite da se zagreje. Stavite kašiku masti i pustite da se rastopi. Meso dobro uvaljajte u brašno pa iz nekoliko puta pržite meso u jednom sloju, da blago porumeni sa obe strane. Sklonite meso pa dodajte još jednu kašiku masti, seckani luk, beli luk i šargarepu. Promešajte pa dodajte začine i paradajz pire. Zatim, dodajte meso, crveno vino, pasatu i vodu. Sve dobro izmešajte. Isključite program za brzo prženje. Zatvorite poklopac. Uključite program za krčkanje i podesite vreme na 1 sat. Startujte aparat i zaboravite ga. Nakon kuvanja, ispustite paru iz lonca, otvorite ga i ostavite 30-ak minuta da odstoji. Nakon toga servirajte gulaš na način kako inače volite.

Post je urađen u saradnji sa Tefal Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.