Kapkejkovi zeke

Kapkejkovi zeke ili zekine guze? Mislim da je ovo prvo više politički korektno prema zekama, zar ne? Meni je ovo preslatko. Iako je prvobitna ideja bila da ovaj video snimim zajedno sa Lenkom, to nažalost nismo uspele da uskladimo zbognj naših rasporeda koji nam se ovih dana nisu poklopili.

Ali, znam da bi moja šumska vila sigurno uživala u pripremi ovog kolačića, a posebno u ukrašavanju. Pečeni deo ovog kolača je jako, jako ukusan i sočan. Slobodno ga iskoristite za bilo koje druge kapkejkove koje budete spremali. Ovde takođe možete da stavite i neki drugi beli fil koji volite, zaista nema pravila.

Za ukrase je idealno da kupite beli i roze fondan. Moje belo više nije belo jer sam se prilikom prošlog igranja sa fondanom malo zaigrala i sasvim slučajno pomešala beli i roze fondan. Tako da su vam sada ove zeke nešto bledunjavo roze umesto beli. Ništa im ne fali i dalje su previše cute.


Kapkejkovi zeke

120 g putera, sobne temperature
250-270 g šećera
1 kesica burbon vanilinog šećera
2 jajeta
2 kašike vanile
250 g brašna T400 meko
1 kesica praška za pecivo
150 ml mleka, sobne temperature

Fil:
200 ml slatke pavlake
150 g rastopljene bele čokolade

Fondan i kokos, za dekoraciju

Priprema:

Puter, šećer i vanilin šećer umutite mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći. Dodajte i vanilu a zatim i brašno zajedno sa praškom za pecivo. Mleko sipajte postepeno sve vreme muteći. Sipajte u papirne korpice za mafine i pecite oko 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladite.

U međuvremenu napravite ukrase i fil. Za ukrase pogledajte video ispod. A za fil umutite slatku pavlaku pa joj dodajte rastopljenu i ohlađenu belu čokoladu. Razmutite da se sjedini u fin krem pa preručite u dresir kesu. Nafilujte kapkejkove pa špatulom poravnajte da dobijete poluloptu. Umočite nafilovan deo u kokos pa zalepite ukrase uz pomoć malo fila. To je to 🙂

Post je urađen u saradnji sa Kenwood.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.