Karađorđeva šnicla

Karađorđeva šnicla

Karadjordjeva šnicla je jedno od Lenkinih omiljenih jela već duži vremenski period. Imamo dragog prijatelja koji pravi mini Karađorđeve u svom restoranu i Lenka po njima meri sve druge Karađorđeve koje proba. I ne postoje bolje, ako nju pitate. A i ja se slažem. 

Ove moje Karađorđeve možda nisu najsavršenije ikada svojim izgledom, ali moram da priznam bile su sjajne! Uspela sam toliko da isčukam meso da se potpuno rastanjilo i omekšalo do krajnjih granica. Iako nisam neki ekspert u ovome, dobila sam komplimente od Lenke. Mislim da mi je rekla da su skoro kao one njene omiljene mini šnicle. Pametnom dosta.

I zaista nema neke filozofije, osim dve ključne stvari – dobro lupanje mesa i dobar kajmak koji biste mogli da jedete i na kašiku. Ništa drugo. Za savršen oblik i savršeno prženje potrebno je prakse, ali to ćemo ostaviti profesionalcima 🙂


Karađorđeva šnicla

Svinjsko ili teleće meso, Maxi mesara
Maxi mladi seoski kajmak
Maxi domaća jaja
Malo mleka, za jaja
Maxi morska so
Maxi prezle
Maxi meko brašno T400

Ulje, za prženje

Priprema:

Šniclu stavite između dve prozirne folije i dobro, dobro islupajte da se meso rastanji što je više moguće a da ostane celo. Stavite dobru kašiku (ili više, zavisno od veličine šnicle) kajmaka u jedan kraj, pa uvijte kao da uvijate pitu  s tim što ćete ivice s krajeva uviti na unutra tako da se rolat potpuno zatvori sa svih strana.

U tri posude rasporedite jaja sa mlekom i solju, brašno i prezle. Šniclu prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja a na kraju bogato u prezle, pazeći da svaki deo šnicle bude u potpunosti prekriven. Ulje zagrejte na srednju jačinu pa šnicle pržite 7-8 minuta, uz jedno okretanje. Servirajte uz kajmak i priloge po ukusu.

Post je urađen u saradnji sa Maxi.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.