Ljubavni lava kolač

ljubavni lava kolač

Ljubavni lava kolač je totalno ljubavno crven i ljubavno njamzi, razume se. Ništa manje i ne očekujemo od ljubavnog kolača. Već znate da se kod mene ljubav slavi svakog dana i to malenim stvarima – ukusnim zalogajima, čvrstim zagrljajima i toplim rečima. Slavimo ljubav svakog dana, to je jedini praznik koji priznajem.

Ljubavni lava kolač je vrlo jednostavan za pripremu, samo će vam biti potrebne posudice koje su pogodne za rernu. To mogu da budu posudice za sufle kakve vidite na slikama ili neke druge posude za pečenje veličine manje šolje za čaj.

Vreme pečenja može da varira od rerne do rerne. Već nakon 12-13 minuta kolač će biti potpuno spreman za serviranje i tada ga možete izvaditi iz rerne. U sredini će biti savršeno tečan a ivice će pružati blagi otpor na dodir. Ukoliko produžite vreme pečenja 2-3 minuta, dobićete malo čvršću lavu kao na slikama, ali podjednako ukusan kolač.


Ljubavni lava kolač

120 g Maxi Premia bele čokolade
120 g Maxi putera
2 Maxi Premia jajeta 
1 žumance
100 g šećera
1 kašičica arome vanile
1 kašika Maxi Premia kakao praha
Crvena boja za kolače,1-2 tube gel boje ili 1-2 kesice crvene boje u prahu
50 g Maxi glatkog brašna T400

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Četiri posudice za pečenje premažite puterom i pospite kakao prahom. Belu čokoladu i puter rastopite na srendjoj temperaturi uz mešanje a zatim prohladite. U međuvremenu jaja i žumance penasto umutite mikseorm pa dodajte šećer i nastavite mućenje dok ne dobijete penastu, bledu smesu.

Zatim dodajte boju, kakao prah, vanilu i prohlađenu čokoladu sa puterom. Umutite mikserom. Boju dodajte po potrebi. Crvena boja je jako nezgodna pa će vam možda trebati više boje nego što možete da predpostavite, svakako kupite neku kesicu/bočicu više. Dodajte brašno pa kašikom izmešajte pažljivim pokretima da se sve sjedini. Rasporedite testo u 4 pripremljene posudice i poređajte ih na pleh. Stavite u zagrejanu rernu i pecite najmanje 12 minuta, za tečnu lavu a neki minut više ukoliko želite da bude čvršća.

Nakon pečenja, ostavite kolač da odstoji 5-6 minuta a zatim ivicom noe pažljivo odvojite ivice i okrenite na tacnicu za serviranje. Po želji pospite šećerom u prahu ili servirajte uz kuglu sladoleda.

Post je urađen u saradnji sa Maxi Srbija.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.