Pečeni kesten

pečeni kesten

Godinama unazad nisam bila sigurna da li volim pečeni kesten, iako sam ga ponekad čak i jela. Ostalo mi je u sećanju da mi se nikada nije dopao njegov sladunjav ukus i jako dugo mu nisam davala ni šansu. Sa druge strane, svake godine kada već duboko zagazimo u jesen, nešto u meni poželi ponovo taj ukus. Da li zbog onog romantičnog opšte prihvaćenog uživanja u kestenju ili u mirisu koji mi je očaravajuć, ne znam.

Ali, posle toliko godina blogovanja, mislim da nije okej da nešto ne jedem jer mi se nekada davno nije svidelo. Nekada davno nisam bila ista osoba. Nekada daavno mnoge stvari nisam znala. Nekada davno nisam jela kesten, tačka ☺ Juče mi je u piljari naišao kao poručen, odmah ujutru smo ga ispekli i boga mi u slast pojeli. Baš mi se dopao, do duše morala sam da ga malo posolim, ali ukus mi je strava.


Pečeni kesten

Sastojci:

kestenje

po želji so, začini, maslinovo ulje

Priprema:

Kestenje dobro operite i osušite čistom kuhinjskom krpom. Zasecite svaki kesten oštrim nožem i poređajte na pleh u jednom sloju. Kestenje koje je već puknuto ili po sebi ima nečistoćaa koje sumnjivo izgledaju nemojte peći, već bacite. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pecite kestenje 20 minuta sa fenom ili 25-30 minuta bez fena. Najbolje je da ih ljuštite i jedete dok su još vrući. Po želji oljuštene kestene pospite morksom solju, zaačinima i maslinovim uljem.

pečeni kesten

pečeni kesten

pečeni kesten

pečeni kesten

Prijatno! Vaša Mila

2 thoughts on “Pečeni kesten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.