Pileći bataci u tandoori curry pasti

Piletina-tandori

Cilj ovakvih postova, vezanih za moj Ruzmarin, nije u tome da vas nateram da od mene nešto kupite niti da vam guram pod nos sve što imam u ponudi prodavnice. Kako ovaj blog prate većinom ljudi koji se raduju hrani koliko i ja i koji vole da znaju za sve što se može pronaći u Srbiji od egzotičnih začina i namirnica za razne svetske kuhinje, tako su ovi postovi namenjeni upravo njima, jer će me oni razumeti i znati da ću na blogu predstavljati samo proizvode koje ni ja do sada nisam probala ili one za koje pouzdano znam da su ultra kul ☺

Dakle, danas vam predstavljam tandoori curry pastu. To je tegla koja je stigla u Ruzmarin među prvim kutijama. Zasenila nas je. Mnogo moćno izgleda pakovanje. A kad je nešto tandoori i kad je nešto curry, onda ti instikt govori da mora da je dobro.

Ok, prošlo je tri meseca da ta tegla dođe na red jer je jedna za drugom kutija nosila sve više baš takvih stvari. Na deklaraciji su napisali jedan mini recept koji sam ja rešila da isprobam – nikad nisam radila takvu stvar, pa rekoh sebi da valja jednom probati nešto sa pakovanja.

2 bataka sa karabatakom sam po receptu sa pakovanja, uvaljala u mešavinu od 2 kašike tandoori paste sa 3 kašike grčkog jogurta. Pustila da odstoji 1 sat pa ubacila u rernu na 190 stepeni da se zapeče. Kako su mi komadi mesa bili baš veliki, pustila sam ih sigurno 1 sat na toj temperaturi – ništa nisam dirala. tokom pečenja se od kari paste i grčkog jogurta formirala jako tamno braon hrskava korica koja je i nosilac ukusa u ovom jelu. Služila sam uz pirinač sa grilovanom tikvicom i paprikom i uz mamine tančice

Sama pasta je kiselkasta i pikantna pa je sebi dovoljna. Meso je bilo jako meko, sočno i aromatično. Ako volite kari mešavine, volećete i tandoori kari pastu. Meni je utisak ta blaga kiselost i naravno boja.

Do nekog sledećeg predstavljanja Ruzmarinovog asortimana – uživajte ♥

2 thoughts on “Pileći bataci u tandoori curry pasti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.