Posna tortilja sa povrćem

posna tortilja sa povrćem

Tortilje su definitivno najjednostavnije jelo koje možete pripremiti! Sa mesom ili bez, one su u top 5 jela koja su se najčešće našla na našim tanjirima. Obožavamo ih! Ali, retko sam pravila potpuno posne tortilje, pa mi je ovaj recept bio veliki izazov. Napraviti nešto samo od povrća a da ima pun ukus. Ispostavilo se da nije bilo mnogo teško… Posna tortilja sa povrćem je bila odlična! A traži samo malo grilovanog povrća, jednostavnu salsu od paradajza i guakamole sos!


Posna tortilja sa povrćem

2 Tortilla Mexicana sa čia semenkama

Salsa ↓

300 g paradajza iz konzerve

1/2 glavice crvenog luka

1 čen belog luka

1/2 kašičice dimljene paprike

Guakamole sos ↓

1 avokado

sok od pola limete

so

1 ljuta papričica

malo svežeg peršuna

1 čen belog luka

Grilovano povrće ↓

Tikvica

Paprika

Crveni luk

malo ulja

Priprema:

Za salsu pomešajte paradajz iz konzerve, tanko sečeni crveni luk, sitno seckani beli luk i so. Ostavite sa strane do korišćenja.

Za guakamole isecite avokado na polovine. Košticu izvadite tako što ćete sečivo noža zaariti u nju pa okrenut na jednu stranu da se odvoji od mesa. Budite pažlji ☺ Unakrsno zasecite meso avokada oštrim nožem do kore a zatim kašikom izvadite u činiju. Izgnječite viljuškom pa dodajte preostale sastojke i dobro izmešajte.

Povrće isecite na kolutove, premažite sa malo ulja a zatim ispecite na gril tiganju sa obe strane. Kada je povrće gotovo, skonite ga sa strane.

Na sredinu tortilje nanesite kašiku guakaamole sosaa, preko stavite 2-3 kašike salse i preko poređajte grilovano povrće. Preklopite bočne strane tortilje ka unutra a zatim urolajte (pogledajte video). Preklopljenom stranom na dole izgrilujte tortilju da postaane hrskava i dobije lepe šare. Okrenite i grilujte još nekoliko minuta. Služite vruće!

Urađeno u saradnji sa Tortilla Mexicana.

Prijatno! Vaša Mila

 

 

2 thoughts on “Posna tortilja sa povrćem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.