{Recenzija} Let Them Eat Cake. Zapravo, neka jedu džem!

let-them

“Let them eat cake.
Actually, let them eat jam.
Let them imagine:
A forest, a field, a sunny day.
A dash of ginger, a scent of rose, a surprise of pepper.
A bit of strawberry, a bite of peach, a sip of green tea.
Let them taste:
Something so delicately imagined.
Let them eat jams and chutneys
like they’ve never eaten before.”


Volim džemove na neki stvarno jedinstven način. Nije to isto kao što volim sarmu ili pohovano belo meso… To je ljubav koju ne mogu da objasnim rečima i zato sam stvarno jedva čekala da otvorim ove teglice. Pratila sam Natašin rad odavno i uvek me je iznova obarala s nogu svakim novim ukusom. I da naglasim – ovo jesu džemovi ali su ujedno i ulaznice za Raj. Budite svesni toga kada budete stavljali prvu kašičicu u usta.

let-them-eat-jam

E, sad da počnem sa poslom. Treba da vam kažem zašto mi se tako dopadaju ovi ukusi i šta je to u njima toliko posebno i najradije bih pisanje i počela i završila sa “Probajte ih!”

ceger-let-them-eat-jam

Da, to jeste džem od dunje i jeste džem od višnje ali stvarno su posebni. Toliko savršen balans začina i ukusa skoro nisam iskusila.

A la kitnikez, džem od dunja ćete dobiti oplemenjen limunom, orahom i muskatnim oraščićem. Fenomenalan mi je za uz sireve jer je ukus sasvim blag ali opet dovoljno fin da oplemeni jače sireve. Probajte i videćete da je to baš TO!

a-la-kitnikez

Laced Cherry Jam je moj miljenink iako ga od ostala dva dele minijaturne nijanse. Presudio je piment. Piment treba stvarno dobro da znaš da bi ga ovako hrabro ubacio međ’ voće. Perfektno! Vrhunska kombinacija kisele višnje, slatkastog vermuta i cimeta i pimenta. Ali, perfektno! E njega preporučujem klot – na kašičicu i dok ne nestane. Možete da ga stavite u sos za neko fino meso ili dodati u umake za finger food.

let them

laced-cherry

El Fuego (zar nisu čarobna imena?) je posebna priča. El Fuego nije džem, on je čatni. On je bre čatni sa stavom! Zamislite kombinaciju zelenog paradajza, halapenjo papričica, svežeg korijandera i suvog grožđa. E sad pomnožite sa sto – i uz sledeće meso koje budete pripremali obavezno na sto iznesite i ovu teglicu… ako već niste umočili taj komad mesa u El Fuego čatni pre pečenja.

el-fuego

Svaki od ovih ukusa nije običan, svaki je priča za sebe, svaki je hrabrost za sebe. Ali, ako ste već odlučili da kupite neku od ovih teglica onda će vam se sigurno svideti i želećete još. Obećavam!

Nemam potrebu da vam objašnjavam da su ovi džemovi i čatniji posebni, da su bez aditiva, da im je rok kratak upravo zbog toga, da je sam Let Them Eat Cake brend toliko lepo osmišljen i dizajniran da ćete se prosto zaljubiti do ušiju i slično… Jednostavno, nema potrebe.


Podaci o proizvodnji:

FB stranica: Let Them Eat Cake

Porudžbine na 060/0-501-502 i 060/0-502-501 ili na  Tegla’s BG

11182025_351538998378851_5685285765060458587_n

Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.