Ruska salata

Ovakve salate nikada ne pravim ovako, u nekim regularim danima. One su na meniju za slave i eventualno rođendane (ako nam se baš slavi). A ako bismo ih jeli van tih događanja verovatno bismo sada ovde pisali o najboljim klinikama za liposukciju a ne o receptima za fine, ukusne i mirisne salate. Ipak, nekad je želja toliko jaka da se klinika za liposukciju čini kao mala cena 🙂

Recepti se razlikuju od kuće do kuće. Većina ljudi ne može da zamisli rusku salatu bez graška i krupno sečenog povrća – meni je ta filozofija ne odgovara pa rusku salatu pravim bez graška i sa rendanim povrćem. Čak, većinu puta umesto šunke stavim kuvanu piletinu. Ona je  one and only  kako god da je pravite, oko toga ćemo se svi složiti 🙂


 Sastojci:

3-4 manja krompira

2 manje šargarepe

3-4 kisela krastavca

2 jajeta

200g šunke

oko 250ml majoneza

so

Priprema:

Šargarepu i krompir oljuštite, skuvajte i dobro ohladite. Jaja skuvajte pa ih ohlađene oljuštite. Šunku isecite na manje komade a krastavčiće na skroz sitne kockice. U velikoj posudi pomešajte sečenu šunku, krastavčiće i krupno renadno povrće i jaja. Posolite po želji pa sve pomešajte sa majonezom i dobro ohladite pre služenja.

Ništa lepše od hladne ruske salate kada se probudite u hladno januarsko jutro posle Božića 🙂

Prijatno! Vaša Mila!

3 thoughts on “Ruska salata

  1. Slazem se da ruska nije ruska bez graska i krupno sjecenog povrca ali ne zamjeram kada je prave i bez toga. Medjutim, ono sto MORA da se istakne je majonez koji, opet, MORA biti Tommy, inace nije to to ;))

    1. Radmiloviću, nemoj da zaratimo 😀 A baš za majonez malo pre razmišljam…stravno treba da bude tommy, on je nekako najkiseliji. Sada sam stavila neki drugi i kao da mi je zamrljavio salatu, uopšte nema osvežavajući šmek. Tako da: Tommy, care!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.