Salata od cvekle

Salata od cvekle
Salata od cvekle
Svake slave, svake Nove Godine, svakog rođendana, svake godišnjice, svakog diplomskog slavlja, ispraćaja, dopraćaja i svih drugih događaja vrednih spomena, na našoj trpezi će se sigurno naći salata od cvekle. Čar je u boji, ali i u ukusu…

Njena vrednost je u tome što su mnogi uz tu salatu zavoleli crni luk i cveklu.  Ova salata ima moć da jednom neverovatnom vezom spoji sve ljude za stolom. O njoj se priča svuda i svima.  Nju sada pravi skoro svaka moja drugarica.  Zbog nje se na slavu dolazi i na temperaturi od -15 stepeni.  Napravljena od najjednostavnijih čarobnih sastojaka ona će privući sebi i najgordijeg. Ako je jednom napravite ili probate, više je se nećete otarasiti.


Salata od cvekle 

500 g pilećeg belog mesa

300 g pasterizovane cvekle

150 g pilećih prsa ili šunke

1 glavica crnog luka

3 pavlake

so, biber

vegeta, ulje, peršun

Priprema:

Meso skuvajte sa dve kašičice vegete i malo ulja.  Kada se ohladi, iseckajte ga na kockice ili iscepkajte na sitno. Cveklu, crni luk i pileća prsa secite na listiće, kolutove, kockice, velike komade…kako god da volite da osetite pod nepcem.  Posolite, pobiberite i dobro promešajte.   Na kraju pomešajte sa pavlakom i začinite svežim peršunom. Nakon stajanja u frižideru, salata će promeniti izgled i delovaće suvo. To ćete rešiti jednostavnim mešanjem i salata će ponovo izgledati sveže i kremasto.

*Umesto jedne palake ili na sve 3 pavlake, možete da dodate jedan krem sir, ako hoćete da salata bude još kremastija.

salata do cvekle

Prijatno! Vaša Mila!

Summary
recipe image
Recipe Name
Salata od cvekle
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time


4 thoughts on “Salata od cvekle”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.