Salata od cvekle

Salata od cvekle
Svake slave, svake Nove Godine, svakog rođendana, svake godišnjice, svakog diplomskog slavlja, ispraćaja, dopraćaja i svih drugih događaja vrednih spomena, na našoj trpezi će se sigurno naći salata od cvekle. Čar je u boji, ali i u ukusu…

Njena vrednost je u tome što su mnogi uz tu salatu zavoleli crni luk i cveklu.  Ova salata ima moć da jednom neverovatnom vezom spoji sve ljude za stolom. O njoj se priča svuda i svima.  Nju sada pravi skoro svaka moja drugarica.  Zbog nje se na slavu dolazi i na temperaturi od -15 stepeni.  Napravljena od najjednostavnijih čarobnih sastojaka ona će privući sebi i najgordijeg. Ako je jednom napravite ili probate, više je se nećete otarasiti.


Salata od cvekle 

500 g pilećeg belog mesa

300 g pasterizovane cvekle

150 g pilećih prsa ili šunke

1 glavica crnog luka

3 pavlake

so, biber

vegeta, ulje, peršun

Priprema:

Meso skuvajte sa dve kašičice vegete i malo ulja.  Kada se ohladi, iseckajte ga na kockice ili iscepkajte na sitno. Cveklu, crni luk i pileća prsa secite na listiće, kolutove, kockice, velike komade…kako god da volite da osetite pod nepcem.  Posolite, pobiberite i dobro promešajte.   Na kraju pomešajte sa pavlakom i začinite svežim peršunom. Nakon stajanja u frižideru, salata će promeniti izgled i delovaće suvo. To ćete rešiti jednostavnim mešanjem i salata će ponovo izgledati sveže i kremasto.

*Umesto jedne palake ili na sve 3 pavlake, možete da dodate jedan krem sir, ako hoćete da salata bude još kremastija.

salata do cvekle

Prijatno! Vaša Mila!

4 thoughts on “Salata od cvekle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.