Sirove čokoladne štanglice

sirove čokoladne štanglice

Ovo je jedan od poslednjih postova ove godine i rezervisan je za jedan specijalni desert kakav se ne viđa često – sirove čokoladne štanglice. Ako vam kažem da u njemu nema šećera a da je savšreno sladak, da li biste mi poverovali? A, ako vam kažem da je baš taj desert bez šećera jedan od najboljih koji sam spremala i jela? Da li biste mi poverovali u to? Ja sebi ne bih. Ali, morate da mi verujete na reč ili da isprobate recept, nema vam druge. Ono što volim kod zdravih deserata jeste činjenica da ne možeš da ih pojedeš mnogo ali i to da jedan zalogaj potpuno zadovolji želju za slatkim. 


Sirove čokoladne štanglice

Baza ↓

50 g mlevenih pečenih badema

2 kašike javorovog sirupa/meda

2 kašike kakao praha

1 kašičica ekstrakta vanile

Fil ↓

250 g Granum bademovog putera

1 kašika Granum kokosovog ulja

1 kašika javorovog sirupa

40 g kakao praha

2 kašike vode

1 kašičica ekstrakta vanile

Glazura ↓

100 g čokolade sa 70% kakaoa

1 kašika Granum kokosovog ulja

Priprema:

Sastojke za bazu stavite u multipraktik/električnu seckalicu i izmiksajte da se sve usitni a zatim prstima utisnite u kalupe. Ja sam koristila silikonske kalupe koje sam blago premazala kokosovim uljem. Takve kalupe imate uvek kod Kineza ali i u prodavnicamaopreme za poslastičare. Najjednostavniji su za korišćenje jer nema lepljenja i savitljivi su pa možete lepo baratati njima. Kalup sa utisnutom smesom u dno stavite u frižider dok pripremite fil.

granum kokosovo ulje

Za fil isto važi: sve sastojke stavite u multipraktik/električnu seckalicu i dobro izmiksajte da dobijete kompaktnu i glatku smesu. Fil je gust ali mekan i najbolje je da ga prstima utisnete u kalup preko baze. Poravnajte koliko možete pa stavite u zamrzivač na sat vremena. To će biti dovoljno da se smesa stegne da možete lako da izvadite štanglice iz kalupa. Zatim štanglice prelijte čokoladom rastopljenom sa kokosovimm uljem. Ukrasite po želji.

sirove čokoladne štanglice

Obe smese možete da spojite i od toga napravite kuglice pa ih kasnije umočite u čokoladu. Ukus je predivan i toliko moćan da sam se tih nekoliko dana koliko su kolači trajali potala zašto ne pravim češće takve stvari. Lenka je takođe uživala u svakom zalogaju ☺

sirove čokoladne štanglice

sirove čokoladne štanglice

Recept je urađen u saradnji sa Granum Srbija. Na njihovom sajtu možete da pronađete ove ali i još mnogo divnih, prirodnih prozvoda po mnogo nižim cenama nego u marketima.

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.