Pasta sa paradajzom

Pasta sa paradajzom

Za one dane kad biste ruku dali samo da ste negde na primorju. Mene ova pasta sa paradajzom zaista teleportuje do destinacija za kojima toliko žudim u toku godine, najčešće je i pripremam tokom nedelje i zaista joj nema ravne kada su jednostavnost i ukus u pitanju… Na blogu ima još mnogo recepata na temu paste, pa bacite pogled i na njih klikom na sledeći link ⇒ Paste.


Pasta sa paradajzom

 5-6 srednjih paradajza

2 čena belog luka

sveži bosiljak

maslinovo ulje

so, biber

parmezan, po želji (izostavite ukoliko postite)

250-300g testenine koju najviše volite (bez jaja, ukoliko postite)

Priprema:

Svežem paradajzu skinite kožicu. Nemojte da vam bude teško da to uradite jer paradajz nije više što je nekad bio i verujte, biće mnogo prijatniji za jelo ako nema te kožice. Iseckajte ga na kocke i stavite u pripremljen tiganj sa maslinovim uljem i sitno seckanim čenom belog luka. Poenta je da paradajz ostane u komadima a da se ipak napravi kompaktan sos…  Zato, nemojte da kuvate previše, često mešajte, povremeno omirišite i na kraju samo začinite sveže mlevenim biberom, bosiljkom i solju.

Naravano, ze sve to vreme ste skuvali špagete ili neku drugu testeninu u velikoj količini slane vode. Pronadjite najlepšu zdelicu koju imate, stavite dobru porciju skuvane testenine, prelijte kutlačom ovog divnog sosa…. preko stavite kupljeni izrendani parmezan iz kesice ili jednostavno odvojite brdo para za dobar komad tog sira pa ga secite na tanke, tanke, tanke listiće. Možete i sve izmešati direktno u šerpi, tako je čak i lepše.

Ja sam imala sreće dok sam pravila ovu pastu da u frižideru imam baš taj komad parmezana…i verujte na reč, nema lepše kombinacije! Ovo će okrepiti um, dušu i telo čak i jednom dva metra visokom bivšem košarkašu koji je ostao u dobroj kondiciji 🙂

Prijatno! Vaša Mila!

2 thoughts on “Pasta sa paradajzom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.