Torta šumska tajna

Torta šumska tajna
torta šumska tajna

Za čitavih sat vremena uloženog truda dobićete priliku da uživate u kombinaciji vrlo crvenih kiselkastih voćkica i neprevaziđenog ukusa Plazme. Mogu slobodno da kažem da ću svojoj deci umesto sa mlekom Plazmu da mešam sa kiselom pavlakom – e to je osvežavajuća kašica koja će da izmami osmeh na lice ☺ Torta šumksa tajna je jedna od najviše pravljenih torti sa ovog bloga, pa je isprobajte i vi – sigurno će se i vama dopasti ☺


Torta šumska tajna

600g Plazma keksa

200ml vrelog mleka za potapanje Plazme

300g mlevenog Plazma keksa

250g šećera u prahu

900g kisele pavlake

1/2kg šlaga 

250ml kisele vode

900g smrznutog crvenog voća (jagoda, ribizla, višnja i malina)

Priprema:

Šlag umutite sa kiselom vodom – to će biti najlepši šlag koji ste ikada probali 🙂 Prvo šlag promešajte sa polovinom kisele vode, pa mikserom mutite i postepeno ulijte preostalu kiselu vodu dok ne dobijete švrst šlag.

Mleveni Plazma keks prvo pomešajte sa šećerom u prahu, pa mešajte sa kiselom pavlakom dok ne dobijete ujednačenu masu. I molim vas da držite prste dalje od činije jer postoji ozbiljna pretnja da ćete zaboraviti na tortu.

Voće nemojte da otapate – neka ostane smrznuto, a za Plazma keks skuvajte 200ml mleka.

600g Plazma keksa je 4 regularne kutije. Tu količinu podelite na pola i prvom polovinom obložite poslužavnik onoliko koliko želite da vam torta bude velika da biste otprilike znali kako ćete ređati posle kada budete Plazmu potapali u vrelo mleko. Ja sam obložila poslužavnik keksom pa sam jedan po jedan uzimala, potapala u mleko i vraćala na poslužavnik. Na poređanu Plazmu, stavite polovinu mešavine mlevenog keksa i pavlake i jednako je rasporedite svuda. Preko mlevene plazme, stavite polovinu umućenog šlaga i jednako rasporedite po celoj torti. Preko šlaga pospite smrznuto voće pa ga malo prstima utisnite.

Preko voća ređajte ponovo red keksa potpoljenog u vrelo mleko, zatim ujednačeno mlevenu Plazmu sa pavlakom, zatim pospite smrznuto voće – malo ga utisnite, i završite slojem šlaga. Tortu ostavite da se dobro ohladi. Mislim da bi bila lepa i da se zamrzne pa da se služi kao sladoled 🙂

torta šumska tajna

Prijatno! Vaša Mila!15 thoughts on “Torta šumska tajna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *