Sunčana salata sa President Somborskom

salata

Van sezone mi uvek fali voća. Fali mi slast, svežina, boje… Zato se leti uvek nekako prešaltam na to da voće iskoristim maksimalno – što za zimnicu, što za razne salate, deserte i slično. Salata u koju sam stavila žutu lubenicu, breskve, kombinaciju zelenih salata i sir bila je jedna od onih koju možete sa ponosom poslužiti za nekog vama važnog gosta.

Neobična je kombinacija ali ove stvari jednostavno pašu zajedno. Slani sir i lubenica su stari ortaci. Breskva im se pridružuje u velikom stilu, ali ako vam baš smeta njena slast, možete je izostaviti. Lubenica ne mora biti žuta, ukus im je što se mene tiče, potpuno isti koje god boje da su. Zato, ne brinite… dopašće vam se ova nova kombinacija!

A ako vam se učini da ste pustili mašti na volju i da President Somborsku umete da iskoristite na još neki zamiljiv način, postavite komentar sa slikom na ovaj post → (KLIK OVDE) da ostvarite učešće u zanimljivoj nagradnoj igri. Oni najkreativniji će biti nagrađeni!


Sunčana salata

200 g lubenice isečene na komade po želji

1 breskva

100 g President Somborske

1 paradajz

miks zelenih salata – nekoliko listova

so i biber po ukusu

2-3 kašike maslinovog ulja

1 kašika balzamiko sirćeta

krutoni, po želji

Priprema:

Stvar je jednostavna – na veliki tanjir poređajte listove zelene salate a zatim i komade lubenice, breskve, paradajza i sira. Sve prelijte maslinovim uljem, začinite po ukusu i tu i tamo prelijte balzamiko sirćetom. Salata će biti još ukusnija ako joj dodate hrskave krutone.

Za još ideja, bacite pogled ovde → SALATE.

salata

salata

Prijatno! Vaša Mila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.